Ingezonden persbericht


Kyteman's Hiphop Orkest in november voor het laatst in 013

Wie naast een ticket greep voor het HMH-optreden van Kyteman's Hiphop Orkest, krijgt in november nog twee kansen om het unieke project te aanschouwen. Op 21 november doet de trompettist 013 Tilburg aan. Het wordt één van de laatste kansen om het Hiphop Orkest live in het clubcircuit te zien.

Het jaar 2009 kan voor trompettist Colin Benders aka. Kyteman omschreven worden als een ware zegetocht. Als uit het niets is hij daar begin dit jaar opeens met zijn Hiphop Orkest, dat een opwindende mix van (big band) jazz, hiphop en zelfs klassiek brengt. Het optreden tijdens Eurosonic Noorderslag in januari blijkt hét hoogtepunt van het festival en het begin van het ene na het andere succes.

Lyrische recensies in de vakpers zorgen vervolgens voor volle, vaak uitverkochte zalen in het clubcircuit en goed gevulde tenten tijdens grote festivals. VPRO's 3VOOR12 noemt zijn Lowlands-optreden in augustus zelfs legendarisch: 'Kyteman blies hier geschiedenis.' Ook Kyteman's dit jaar verschenen album 'The Hermit Sessions' doet het bepaald niet onverdienstelijk. De plaat bereikte de top 5 van de albumcharts en zijn meest recente single 'Sorry' staat hoog genoteerd in de hitlijsten. Het album is zelfs genomineerd voor een Edison in de categorie Jazz Nationaal.

Aan al het goede komt echter een einde: Benders wil verder met andere projecten en om de succesvolle reeks optredens af te sluiten, staat er in december een show in de Amsterdamse HMH op de kalender. Deze was echter razendsnel uitverkocht en om de vraag van de fans tegemoet te komen, heeft hij nu besloten nog twee extra clubshows te doen. Naast het optreden in Tilburg doet Kyteman ook nog Tivoli Utrecht aan.

Kyteman's Hiphop Orkest
Zaterdag 21 november 2009 | aanvang 20:15 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 20 | Servicekosten ¤ 3,45 | Dommelsch Zaal |VVK vanaf 10-10-2009

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /