FNV

FNV: zaterdag 21 november AOW-acties in het hele land

Zaterdag 21 november organiseert de FNV op verschillende plekken in het land AOW-acties. In Eindhoven, Groningen en Rotterdam komen grote bijeenkomsten, waar duizenden mensen worden verwacht. In het oosten van het land komt er mogelijk nog een locatie bij.

Dat heeft FNV-voorzitter Agnes Jongerius gisteravond aangekondigd bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. Opmerkelijk genoeg heeft PvdA-kamerlid Diederik Samsom, met wie Jongerius in debat ging over de AOW, in diezelfde uitzending aangekondigd dat hij er op 21 november bij is.

Iedereen is welkom om te laten zien dat een oplossing voor de AOW ook sociaal en modern kan zijn. Met het vakbondsalternatief kunnen mensen zelf kiezen wanneer AOW en pensioen beginnen. En de AOW-uitkering blijft ook bij 65 rond het huidige niveau, dus zonder de strafkorting waar het kabinet voor kiest. Iedereen die langer wil doorwerken kan dat gewoon doen en krijgt dan een iets hogere uitkering. Het probleem van de zware beroepen is dan opgelost. En wat ons betreft is er geen enkele noodzaak om de afspraken van het Museumplein Akkoord voor extra spaarmogelijkheden voor een vroeger pensioen vergaand te herzien.




FNV