Ingezonden persbericht


Persbericht

The Player van John Appel geselecteerd voor de
IDFA Competition for Feature-Length Documentary en Premieres from the Lowlands

Wereldpremière zaterdagavond 21 november Tuschinski 1 Vanaf februari 2010 te zien in de bioscoop

Zaterdagavond 21 november vindt in Tuschinski 1 tijdens het 22e International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) de wereldpremière plaats van The Player, de nieuwe film van John Appel (André Hazes - Zij gelooft in mij, The Last Victory). De film is officieel geselecteerd voor de IDFA Competition for Feature-Length Documentary en de Premieres from the Lowlands.

Geïnspireerd door het avontuurlijke maar ook tragische leven van zijn vader, gaat John Appel in de documentaire op zoek naar de ware aard van de gokker. Een film over gokken in de ruimste zin van het woord: van onschuldige spelletjes en grapjes tot fatale risico's en onverbeterlijke gokverslaving. Aan de hand van portretten van een bookmaker bij de paardenrennen, een pokerspeler en een crimineel, die zich ieder de kunst van het winnen én verliezen eigen hebben gemaakt, schetst John Appel een psychologisch portret van zijn vader, die niet slechts een gewone gokker was, maar een echte speler.

Nederland, 2009, 85 minuten
Camera : Erik van Empel - Geluid : Mark Wessner - Editing : Mario Steenbergen Een productie van Carmen Cobos in coproductie met de NPS, met bijdragen van het CoBO Fonds, Mediafonds & Film Fonds. Vanaf februari 2010 is The Player te zien in de bioscoop. Distributie : Cinema Delicatessen.

www.cinemadelicatessen.nl www.cobosfilms.nl