Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

'Menselijk gezien'

Expositie Jacqueline van Munster in Galerie Wit Licht

Jacqueline van Munster exposeert haar kleurrijk abstract figuratieve schilderijen van vrijdag 20 november tot donderdag 3 december in Galerie Wit Licht. Zij studeerde aan de academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en is beeldend kunstenaar. Jacqueline van Munster woont en werkt in Almen.

Haar werk is altijd thematisch van opzet. Zo heeft zij enkele jaren gewerkt vanuit het thema: organische vormen. In deze organische wereld verschijnen nu menselijke figuren. Deze figuren komen uit mythologische verhalen. De wereld van vooral de Griekse mythologie vormt de inspiratiebron. De Griekse helden spelen de hoofdrol. Zij worden getransformeerd naar het heden. Trouw, hoop, liefde, heldenmoed, overspel, het spel van verleiding, het kan allemaal een aanleiding zijn voor een beeldend verhaal.

De atmosfeer is in ieder werk anders. Het integreren van het figuur in zijn organische omgeving is een heel boeiend proces. Er ontstaat een eigen wereld met in iedere ruimte een eigen verhaal met een eigen sfeer. Deze sfeer wordt o.a. ook bepaald door kleur en textuur. Het zoeken naar een evenwicht in vorm en kleur vormt de basis.

De meeste werken zijn in series gemaakt. Zo verschijnt Aphrodite in een serie kleine portretjes in verschillende hoedanigheden. Zijn het haar dochters, herken je jezelf erin? Tonen zij hun kwetsbare kant of laten zij juist het onverwachte zien. Ook Zeus, (of zijn het zijn zonen), vormen een serie portretjes. Wat laten zij zien van zichzelf, is het hun zachte kant of juist een uitstraling van macht en overwinning.

Het verhaal van Icarus is meerdere malen verbeeld. De spanning van het verhaal, de kleur de vorm en de uitdaging van het verbeelden is iedere keer weer een verrassing en een boeiend en inspirerend spel, een spel wat nog lang niet is uitgespeeld!

De expositie wordt geopend op zaterdag 21 november om 14:00uur door Wouter Derksen, conservator van de Zutphense kunstcollectie.

U bent van harte welkom.

De expositie is ook te bezoeken op vrijdagen van 12:00uur tot 18:00uur en op zaterdagen en zondagen van 12:00uur tot 17:00uur.

Galerie Wit Licht, Grotestraat 48, 6511 VD Nijmegen, tel: 06-44943517 / 06-34829469 e-mail: galeriewitlicht@gmail.com website: www.galeriewitlicht.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie: info Galerie Wit Licht, 06-34829469/ 06-44943517, e-mail: galeriewitlicht@gmail.com

---- --