Gemeente Alkmaar



Alkmaar, 18 november 2009

Gratis parkeren en uw auto schoon gewassen terug terwijl u winkelt voor de feestdagen!

Ook op zaterdag 21 november is er weer een actie om de P+R terreinen onder de aandacht te brengen. U kunt uw auto gratis parkeren op het P+R terrein in de Bergermeer (Robonsbosweg) of Oudorp (Keesomstraat) en dan gratis met de bus naar het centrum. Terwijl u winkelt wordt uw auto gewassen en u krijgt een oliebol. Voor de eerste 15 parkeerders is er vanaf 10.30 uur een waskaart voor een professionele wasbeurt. Speciaal op deze dag rijdt er naast de bus ook een tuktuk naar het centrum. Dit voertuig rijdt op elektriciteit en draagt op die manier ook bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Gratis met de bus

Om de bereikbaarheid van het centrum te vergroten heeft de gemeente Alkmaar twee P+R terreinen aangelegd. Deze terreinen liggen in Oudorp (Keesomstraat) en de Bergermeer (Robonsbosweg). De bus rijdt elke 10 minuten vanaf de P+R terreinen naar het centrum.

Tot en met 25 september 2010 is het busvervoer in Alkmaar op zaterdag tot 18.30 uur gratis. Vanaf 1 januari 2010 kost het parkeren op de P+R terreinen ¤ 2,-, u krijgt dan wel een kaartje voor gratis busvervoer voor 5 personen in Alkmaar.

Nico Alsemgeest, wethouder Verkeer en Vervoer: 'de P+R terreinen en het gratis busvervoer op zaterdag is een belangrijke stap om de duurzame bereikbaarheid van de historische binnenstad te bevorderen. Ook al is er voldoende parkeergelegenheid in de garages rond het historische centrum, voor een dagje winkelen is het gunstiger om gebruik te maken van openbaar vervoer of van gratis P+R terreinen. De bus stopt voor het terrein en brengt je in een mum van tijd in het centrum. Vooral voor de inkopen voor de feestdagen is dit een uitkomst!'