Evangelische Omroep

KIJKJE IN LEVEN SPAANSE KROONPRINS IN BLAUW BLOED
Zaterdag 21 november om 19.35 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed bijzondere beelden van de Spaanse kroonprins Félipe. Voor zijn 40ste verjaardag liet hij zich een jaar lang van dichtbij volgen, zowel tijdens zijn werk als privé. Blauw Bloed heeft de primeur van deze beelden. In de studio is Robert Bosschart, oud-NOS correspondent in Spanje, te gast. Hij vertelt hoe populair prins Félipe en zijn vrouw Letizia in Spanje zijn. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Royals in Stockholm
In Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor een heel speciaal evenement in het Zweedse Stockholm. Veel Europese royals waren daar deze week aanwezig om het 20-jarige bestaan van het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind te vieren. Een zaak waarbij koningin Silvia van Zweden zich al jaren betrokken voelt. Zij nodigde een flink aantal collega's uit, waaronder koningin Beatrix, koningin Paola, koningin Sofia en de royals uit de andere Scandinavische landen.

100 jaar CNV
Daarnaast in Blauw Bloed een verslag van koningin Beatrix die zondag het 100-jarig jubileum van vakbond CNV bijwoonde. De vorstin was aanwezig bij een speciale kerkdienst in Utrecht die in het teken stond van 'Herdenken en Dankbaarheid'.

Nieuwe trend: de baard
Een nieuwe trend onder mannelijke royals is de baard. De Belgische kroonprins Filip, zijn Spaanse collega Félipe en de Noorse prins Haakon hebben er een, maar is dat een goed idee? En moet prins Willem-Alexander een baard overwegen? Haardeskundige Mari van der Ven geeft zijn visie.

Hoedenontwerpster Herma de Jong
Tenslotte aandacht voor hoedenontwerpster Herma de Jong. Zij mag onder andere prinses Anita en prinses Irene tot haar cliëntèle rekenen. Van doop tot huwelijk tot begrafenis; voor iedere gelegenheid ontwerpt zij een passend hoofddeksel.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


---

Noot voor redactie,