Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 20-11-2009

SARA KROOS TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 21 november, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.30 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


* Cabaretière Sara Kroos slaat een nieuw pad in met haar vijfde voorstelling 'BOHEEMS'. Na vier zeer persoonlijke voorstellingen die synchroon liepen met haar eigen ontwikkeling is het nu tijd om het leven te vieren. 'BOHEEMS' is een feest van liefde, waarheid, seks en vrolijkheid met veel zang en muziek.
* 'De tachtig seconden van...' zanger Christiaan Koetsier. Hij zingt alles: van jazz tot kleinkunst, van pop tot musical.
* Live muziek van de band Zijlstra. Volgende week gaat het nieuwe programma 'Liefde & Dorpsgevoel' van zanger en muzikant Jeroen Zijlstra in première.
* Wie kent ze niet? De Hollandse winterse taferelen van de 17e eeuwse schilder Hendrick Avercamp. Het Rijksmuseum opent op vrijdag 20 november a.s. de overzichtstentoonstelling 'IJspret'. Conservator Pieter Roelofs komt praten over Avercamps beste schilderijen en mooiste tekeningen.
* Column van Arjan Peters.

* De virtuele vitrine met Renate Dorrestein.

* Voor zijn boek 'Steen' interviewde architectuurcriticus Ton Idsinga dertien gezichtsbepalende Nederlandse architecten. In 'Steen' vertelt hij het verhaal achter de gebouwen.
* Hans Hartog Jager, recensent Beeldende Kunst, bespreekt nieuwe tentoonstellingen en PAN Amsterdam, de nationale kunst- en antiekbeurs, die zaterdag weer van start gaat in de Rai.
* Deel 4 van het hoorspel 'Oeroeg'. Gemaakt door de HoorSpelFabriek,naar het gelijknamige boek van Hella Haasse. Iedere week tijdens de laatste tien minuten van Opium luisteren naar een bewerking van het bekende boek.

Presentatie: Hans Smit

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.