Strijkijzer met bewegende punt in TV-show Beste Idee van Nederland

Idee vergroot strijkgemak en verkort wachttijd


SOEST, 20091112 -- Met zijn opmerkelijke strijkijzer bewijst Wim Offerhaus uit Soest dat strijken een inspirerende bezigheid kan zijn. Hij bedacht een strijkijzer met een scharnierende punt om zo beter bij moeilijk bereikbare plekken te komen, zoals bijvoorbeeld rond knopen. Door de achterkant even op te tillen voorkom je dat je onbedoeld plooien strijkt waar ze niet horen. De bewegende punt heeft bovendien een vaste lage temperatuur voor kwetsbare stoffen, zodat je tussen de berg katoen door ook nog even snel, dus zonder te wachten, kunt overschakelen op kunststof of zijde. Het strijkijzer dingt dit jaar mee in "Het Beste Idee van Nederland".

Beste Idee van Nederland
Het idee voor dit `twee-in-één-strijkijzer' is even simpel als doeltreffend. Zelf typeert Wim Offerhaus zijn uitvinding graag als "de klapschaats onder de strijkijzers".

[Tekening strijkijzer met scharnierende punt. (c) FLEX/ The INNOVATION LAB] De uitvinder geloofde zo in zijn idee dat hij het inzond voor het televisieprogramma "Beste Idee van Nederland". In dit populaire SBS6 programma, dat iedere week meer dan een miljoen kijkers trekt, presenteren uitvinders in een aantal selectierondes hun ideeen aan een deskundige vakjury, met als ultieme einddoel om de uitvinding uitgewerkt te zien worden tot een echt product dat daadwerkelijk in de winkel komt te liggen.


Halve finale: 21 november 2009
Wim Offerhaus is inmiddels doorgedrongen tot de halve finales en wordt net als de ander overgebleven kandidaten bijgestaan door de maakindustrie. Op 7 november werden in de eerste halve finale al 3 ideeen geselecteerd voor de finale.

Op 21 november is te zien hoe de bedenker van het strijkijzer met 9 andere kandidaten strijdt om de resterende 3 finaleplaatsen. De ultieme ontknoping vindt een week later plaats op zaterdag 28 november. In de live uitgezonden finale mogen de overgebleven 6 kandidaten nog één keer hun inmiddels produktierijpe uitvinding presenteren aan televisiekijkend Nederland, waarna het publiek uiteindelijk via SMS een stem uit kan brengen op het favoriete idee.

[Tekening van twee-in-één-strijkijzer. (c) FLEX/ The INNOVATION LAB] Stemmen per sms tijdens finale
Met zijn vernieuwende strijkijzer dat het strijkwerk in ieder huishouden kan verlichten maakt Wim Offerhaus in ieder geval een goede kans om in de finale te komen, en misschien wel te winnen. Bent u nieuwsgierig geworden en kunt u niet wachten tot dit vernuftige apparaat op de markt is, kijk dan op 21 november naar de halve finale van het Beste Idee van Nederland op SBS6, en breng op 28 november uw stem uit op uw favoriete idee.

Copyright Afbeeldingen:
FLEX/ The INNOVATION LAB
Bij plaatsing van de afbeeldingen dient uitdrukkelijk FLEX/ The INNOVATION LAB vermeld te worden