Verwarring rond 35 kabouters Langs Noordzeestrand


BERGEN AAN ZEE, 20091121 -- Langs het Noordzeestrand tussen Huisduinen en Wijk aan Zee zitten sinds vrijdagavond 35 kabouters op 35 strandpalen. Bij het publiek is hierover grote verwarring ontstaan. Het EK paalzitten voor kabouters wordt dit jaar immers gehouden op Texel.

De Belangenvereninging Tuinkabouters maakt zich grote zorgen over dit verschijnsel. "Vermoedelijk zijn de ze te laat in het seizoen begonnen met de grote kaboutertrek en zijn de kleintjes compleet uitgeput door het dagenlange geploeter tegen de harde Zuidwestenwind in. Ze hebben geen kracht meer om zich in de duinen te verstoppen en zijn uit angst voor natte voeten op de strandpalen geklommen. Als maandagochtend nog geen verandering in de situatie is gekomen zal een reddingsaktie op touw worden gezet", aldus de woordvoerder van de Bond.

Later vandaag werd de juiste toedracht bekend gemaakt. "Het gaat om een proef van een ingenieursbureau uit Amsterdam. Dit bureau onderzoekt of het infrarood-zicht van de kabouters kan worden gebruikt in het kustbewakingsprogramma van 2010. Deze innovatieve en energiezuinige meetmethode kan in de toekomst een grote bijdrage gaan leveren aan de kustverdediging van Nederland", aldus de woordvoerder.

http://www.deepbv.nl





Ingezonden persbericht