Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 21-11-2009

Vier keer dronken achter het stuur

OOSTERHOUT: De politie in het district Oosterhout heeft het
vrijdagavond en vannacht druk gehad met mensen die onder invloed van alcohol een auto bestuurden. Er werden vier aanhoudingen verricht, in drie gevallen waren de verdachten betrokken bij aanrijdingen.

DONGEN: Een 18-jarige man uit Dongen is vrijdagavond rond 22.20 uur met zijn auto op de Heuvelstraat na een uitwijkmanoeuvre voor een tegemoet komende scooter tegen een lantaarnpaal gereden. De agenten troffen de bestuurder aan met een flesje bier in zijn hand. Hij had dit naar eigen zeggen open gemaakt vanwege de schrik. Later gaf hij aan het bureau toe dat hij al de nodige alcohol had gedronken toen hij was gaan rijden. Hij blies 465 ugl, hij moest omdat hij korter dan vijf jaar een rijbewijs heeft zijn rijbewijs inleveren.

OOSTERHOUT: Een agent zag vrijdagavond rond 23.40 uur een auto rijden over de Wilhelminalaan in de richting van Vrachelen. De politieman zag dat de bestuurder vrijwel de gehele weg nodig had om rechtdoor te rijden. De bestuurder werd aan de kant gezet. De 56-jarige man uit den Hout bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 690 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vannacht omstreeks 01.35 uur op de Rembrandtlaan een 31-jarige man aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De arrestatie volgde na een melding dat een dronken man met zijn auto tegen een bouwhek gereden was. De eerste politieman die ter plaatse kwam zag dat de verdachte achter het stuur zat en probeerde achteruit te rijden. De bestuurder werd daarop aangehouden. Hij gedroeg zich direct zeer recalcitrant en riep dat hij niet de
bestuurder was geweest. Hij liep daarop weg, maar kon bij de ingang van een café aan de Grote Kerkstraat worden aangehouden. Daar maakte hij beledigende opmerkingen naar de tweede agent die ter plaatse was gekomen. Hij weigerde aan het bureau medewerking aan de ademanalyse. Hij krijgt een proces-verbaal.

OOSTERHOUT: Een 41-jarige man ui 's-Gravenmoer is vannacht omstreeks
01.50 uur betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist reed met zijn voertuig vanuit Breda over rijksweg A-27. Hij nam de afslag Oosterhout en moest daar uitwijken voor een auto die dwars op de afrit stond. Hij remde en belandde vervolgens met zijn auto in de berm en daarna in de sloot. Hij blies 740 ugl en moest daarom zijn rijbewijs inleveren.

Arrestatie na verkeersruzie

OOSTERHOUT: Een ruzie in het verkeer is vrijdagmiddag uitgelopen op mishandeling. Een 53-jarige Oosterhouter deed daarvan aangifte. De politie arresteerde een 35-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer.

Het slachtoffer reed over de Europaweg. Voor de verkeerslichten met de Beneluxweg werd hij naar eigen zeggen door een bestelauto afgesneden. Die bus kwam ineens naar de rijbaan waar hij reed waardoor hij flink op de rem moest trappen om een aanrijding te voorkomen. Bij het verkeerslicht moest die bestelauto wachten. De 53-jarige Oosterhouter stapte uit om verhaal te halen bij de chauffeur. Hij sloeg met zijn handen tegen het raam aan de bestuurderszijde. Daarop stapte die chauffeur, een 35-jarige Oosterhouter, uit. Deze man gaf vervolgens een vuistslag in het gezicht van de 53-jarige man.

Het slachtoffer liep een hoofdwond en een gescheurde lip op. Hij werd door een verpleegkundige ter plaatse behandeld en kreeg het advies om naar de huisartsenpost te gaan. De verdachte gaf toe dat hij het slachtoffer geslagen had. Hij had zich bedreigd gevoeld door de manier waarop die man naar zijn auto was gelopen en op zijn raam had getimmerd. Hij had direct sorry gezegd en zijn verbanddoos gepakt om de wond te verzorgen. Ook had hij omstanders gevraagd de hulpdiensten te bellen. Hij merkte nog wel op in zijn verklaring dat hij vindt dat de man van zijn spullen af had moeten blijven. Hij heeft een
dagvaarding gekregen.

Rijenaar zonder rijbewijs aangehouden

RIJEN: De politie heeft vrijdagmiddag op de Rijksweg een 25-jarige man uit Rijen aangehouden omdat hij een auto bestuurd terwijl zijn rijbevoegdheid in verband met eerdere overtredingen is ingetrokken.

Aan het bureau bleek dat er ook nog twee vonnissen open stonden, gezamenlijk 337,50 euro. Deze boetes zijn door de verdachte betaald.

Appels tegen raam woning

WIJK EN AALBURG: Een bewoner van een pand in Wijk en Aalburg is vrijdagavond zo boos geworden toen baldadige jongeren appels tegen de ruit van zijn woning gooiden, dat hij een zweep pakte en daarmee twee jongens sloeg.

Ter plaatse lagen veel kapot gegooide appels. Dit was kennelijk niet de eerste keer dat de bewoner het slachtoffer werd van baldadige jeugd. Hij had samen met een buurman een achtervolging ingesteld en twee knapen te pakken gekregen die hij van de baldadigheid verdacht. Hij had die vervolgens met een zweep geslagen. Hierna was er een oploop ontstaan, waarbij een van de ouders verhaal wilde halen. Ter plaatse bleken de twee jongens geen letsel te hebben. De bewoner gaf aan dat hij te ver was gegaan. Er wordt onderzocht wie er nu
verantwoordelijk is voor de baldadigheid. De wijkagent wordt over het incident geïnformeerd.

Bewoonster overloopt inbreker

'S-GRAVENMOER: Een bewoonster van een huis aan de Zwaanstraat heeft vrijdagmiddag rond 12.15 uur een inbreker overlopen. Ze kreeg van de dief een klap in haar gezicht.

Ze was samen met haar schoondochter boodschappen gaan doen. Bij thuiskomst zag een man vanuit het slaapkamerraam naar buiten klimmen. Ze riep tegen de man wat hij daar deed. De inbreker sloeg haar vervolgens met de platte hand tegen haar voorhoofd en rende weg. Haar schoondochter achtervolgde de dief. Hij rende weg in de richting van de Kerkebosdreef, ook een getuige heeft hem daar zien lopen. De indringer kon niet meer achterhaald worden. De buit bestaat uit onder meer geld en een camera. De wijkagent heeft samen met een collega een buurtonderzoek ingesteld. Van de geschrokken bewoonster is een aangifte opgenomen. De dief bleek met een breekvoorwerp het kozijn naast een deur te hebben vernield. Ook is er een signalement van de dader genoteerd. Het zou gaan om een blanke kale man, die een rode sjaal en een lange jas droeg

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-11-2009 13:34 | © Regio Midden en West Brabant |