Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 21-11-2009

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht hebben vannacht een rustige dienst gehad in het uitgaanscentrum. Er was niet veel publiek op straat. Er werden drie arrestaties verricht.

Een 19-jarige man uit Vught werd aangehouden omdat hij op de
Visserstraat een 23-jarige Bredanaar tijdens een opstootje in het gezicht had geslagen. Het slachtoffer wilde (nog) geen aangifte doen. De politie kwam ter plaatse nadat de vechtpartij via het
cameratoezicht werd waargenomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

De politie arresteerde omstreeks 02.30 uur op de St. Janstraat twee mannen, een 36-jarige Bredanaar en een 26-jaruige Schiedammer, die verdacht worden van betrokkenheid bij een vechtpartij op de Grote Markt. Een 24-jarige Rotterdammer vertelde dat hij met collega's gisteravond een bedrijfsuitje had in Breda. Zes van hen liepen op de Grote Markt. De aangever werd daar op een provocerende manier
aangestoten door een stapper. Hij zei daar wat van waarna de man riep: "Moet je wat" Vervolgens werd hij door die man met gebalde vuist tegen zijn linkeroor geslagen. Er ontstond een vechtpartij tussen de groep van de aangever en de dader die hulp kreeg van een 2e man. Op
aanwijzing van de benadeelden werden de twee mannen aangehouden. Een van hen verklaarde juist de vechtende partijen uit elkaar te hebben willen halen. De andere verdachte had naar eigen zeggen ook niets gedaan. Er zijn inmiddels drie aangiften opgenomen.

Politie vindt hennepkwekerij

ETTEN-LEUR: Agenten hebben gisteren tijdens een routinecontrole op inbraakpreventie in een bedrijfspand op het industrieterrein Vosdonk, aan de Nijverheidsweg een professionele hennepkwekerij aangetroffen.

De agenten gingen poolshoogte nemen omdat ze lichten zagen branden en een koolstoffilter zagen hangen. De kwekerij was in een koelcel gemaakt. Er stonden 166 oogstrijpe planten. Er zijn ter plaatse drie mannen aangehouden. Een 29-jarige man en een 28-jarige uit St. Willebrord en een 45-jarige man uit Kaatsheuvel.

Dronken automobilist dreigt jongeren met stuk hout

ZUNDERT: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur op de
Molenstraat een 40-jarige man uit Wernhout aangehouden ter zake bedreiging. De verdachte die een auto bestuurde, bleek ook onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 500 ugl.

De agenten werden op de Markt aangesproken door een 16-jarige jongen uit Zundert en twee van zijn vrienden. Zij vertelden de agenten dat zij zojuist bedreigd waren. Ze vertelden dat ze met twee scooters waren en dat ze wat aan het praten waren achter de Passage. Ze zagen een man naar hen staren. Ze zagen dat die man in een auto stapte en wegreed. Ze besloten de man achterna te rijden. Een van hen reed de auto voorbij en voelde dat de bestuurder ter hoogte van de kruising Markt / Casper Damstraat zachtjes tegen zijn scooter reed. De knul sprak daarop de bestuurder aan, die uitstapte en naar zijn kofferbak liep en daaruit een stuk hout pakte. Hij kwam dreigend op de jongens aflopen en riep tegen hen dat als ze durf hadden ze moesten komen. De politie heeft de automobilist aangehouden. Hij bagatelliseerde het incident. Hij had zich wat bedreigd gevoeld omdat hij het idee had dat die jongens hem steeds achterna reden.

Dronken automobilist rijdt tegen paaltje

BREDA: een 28-jarige man uit Breda is vrijdagavond omstreeks 23.00 uur op de Nassausingel met zijn auto tegen een paaltje gereden. Agenten die in het bureau op het Chasséveld aan het werk waren, hebben de verdachte op de parkeerplaats voor het bureau aangehouden. De man blies 755 ugl.

Autobrand

BREDA: Gisteravond werd omstreeks 2.20 uur een brand gemeld in een bestelauto die geparkeerd stond aan de Veertienbunder. Er zijn sporen aangetroffen die wijzen op brandstichting. De brandweer is ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Het voertuig is getakeld. Van de gedupeerde eigenaar is een aangifte opgenomen. In de auto lag
materiaal om te bestraten. Volgens de aangever hadden buurtbewoners goed meegeholpen om de brand te blussen.

Naakte man

BREDA: Een 32-jarige man heeft vannacht in de wijk Fellenoord voor wat commotie gezorgd omdat hij naakt over straat liep. Een bezorgde buurtbewoner had de politie gebeld. De agenten troffen de bedoelde man aan. Hij stond naakt tegen de deurpost van een woning. Hij wist niet hoe en waarom hij zo buiten stond. Er was geen sprake van een ruzie of dat hij om andere redenen was buiten gezet. Hij rook wel behoorlijk naar alcohol. Na een paar keer hard bonken op de ramen, deed de bewoonster open, zij was erg verbaasd dat ze haar vriend zo buiten zag staan. Zij heeft hem snel weer mee naar binnen genomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-11-2009 15:13 | © Regio Midden en West Brabant |