Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 21-11-2009

Grote verkeerscontrole in Roosendaalse wijk Westrand

ROOSENDAAL: Het politieteam Roosendaal heeft in samenwerking met het VHT en afdeling Handhaving van de gemeente Roosendaal onder leiding van de wijkagent vrijdagmiddag en avond gecontroleerd op verschillende plaatsen in de wijk Westrand. Dit naar aanleiding van klachten van wijkbewoners en geheel passende in het komende wijkontwikkelingsplan "West Best". Er werden 58 bekeuringen uitgeschreven

Gecontroleerd werd op de volgende plaatsen:

Hulsdonksestraat: 6 x gordel, 1 x niet handsfree bellen, 1 keer donkere ruiten

Jan Vermeerlaan: 1 x ongeldig rijbewijs, 2 x verlichting, 1 x gordel

Wouwseweg: 1x negeren inrijverbod

Bm Freijterslaan: 2 x gordel, 2 x verlichting, 1 x gsm

In de avond werd gecontroleerd op snelheid en verlichting ( dit vanwege het jaargetijde: vroeg donker en atmosferische omstandigheden = meer regen). De politie vraagt hiervoor speciale aandacht. Vervang op tijd de lampen en laat een defecte lamp zo snel mogelijk
verwisselen. Als tip wordt gegeven vervang beide lampen tegelijkertijd als er eentje het heeft begeven.

Borchwerf ( 50 km weg ):

Snelheid: 19 x snelheid -hoogst gemeten snelheid 82 km/uur,
Verlichting: 3 x, 1 x niet handsfree bellen, 1 x donkere ruiten

Willem Dreesweg ( 50 km weg ):

Snelheid: 12 x hoogst gemeten snelheid 89 km/uur, Verlichting 4 x.

Buiten de aandacht voor het verkeer was er in het kader van Donkere Dagen Offensief en algemeen toezicht ook aandacht voor personen in de gecontroleerde voertuigen. Dit gaf geen bijzonderheden.

Dronken Roosendaler (22) is rijbewijs kwijt

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 04.00 uur op de Laan van Brabant een 22-jarige Roosendaler aangehouden die onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar een rijbewijs) blies maar liefst 690 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen vijf a zes flesjes bier gedronken.

Zoon herkent gestolen bromfiets moeder

ROOSENDAAL: De gestolen bromfiets van een 50-jarige Roosendaalse is weer terecht. Haar brommer van het merk Santini werd vorige week gestolen toen ze voor haar werk woensdagavond 11 november jl. een cliënt bezocht aan de Parklaan. Haar 19-jarige zoon zag gisterenmiddag bij toeval de bromfiets staan in de voortuin van een woning in de wijk Langdonk. Volgens de alerte jongen, rijden er in heel Roosendaal maar twee van deze bromfietsen en herkende hij deze aan het bruine zadel. De politie is ter plaatse gekomen en heeft de 19-jarige zoon van de bewoners aldaar als verdachte van diefstal c.q. heling aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-11-2009 16:02 | © Regio Midden en West Brabant |