KNSB


Deelnemers ISU World Cup Junioren in Groningen bekend


Gepubliceerd: donderdag 19 november 2009
Bron: KNSB

Hoogland (KNSB) - Voor de tweede keer op rij mag Nederland een ISU World Cup langebaanschaatsen voor junioren organiseren. In het afgelopen seizoen bleek een ronde wereldbekers voor de toppers van de toekomst meer dan welkom. Wegens succes verlengd dus, al is het in een iets andere opzet. Dit seizoen vinden er in het weekend van 19 tot en met 22 november drie wedstrijden plaats in de verschillende werelddelen.

Buiten de ISU World Cups voor junioren in Calgary en Harbin, is Kardinge in Groningen opnieuw gastheer voor dit grote toernooi. Er zullen 112 deelnemers uit elf verschillende landen aan de start verschijnen. Niet alleen zullen hieronder ook een aantal Nederlandse toptalenten zijn, zij zullen het succes van vorig jaar zeker willen overtreffen.

Vorig jaar wisten Roxanne van Hemert en Yvonne Nauta op respectievelijk de 1000 en 3000 meter de winst in het eindklassement in de wacht te slepen. De Nederlandse dames wonnen bovendien de ploegenachtervolging, die in Groningen niet op het programma staat. Overigens nam ook Hege Bokko, het talentvolle zusje van Havard Bokko, in 2008/2009 deel aan de junioren ISU World Cups. Bij de mannen werden de 1500, 3000 en 5000 meter gewonnen door Pim Cazemier en behaalde de Nederlandse ploeg de tweede plaats op de achtervolging.

Ook dit jaar beloven de jonge schaatsers weer het onderste uit de kan te halen op de ISU World Cups. Het is dus zeker de moeite waard om in Groningen te komen kijken naar de rijders die in de toekomst ongetwijfeld records zullen gaan breken.

De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 november en starten op beide dagen om 10.30 uur. Toegang is gratis.

Meer wedstrijdinformatie Zie het origineel