Projectorganisatie Maasvlakte 2


15-11-2009

Sinterklaas bezoekt FutureLand

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Zondag 22 november krijgt FutureLand hoog bezoek. Sinterklaas en zijn Pieten hebben namelijk gehoord van de uitbreiding van de Rotterdamse haven en willen hier alles weten over weten.

Tijdens de rondleiding door een van de voorlichters zal de Sint al zijn vragen stellen. Ook kinderen kunnen zich aansluiten bij de goedheiligman. Iedereen is welkom op deze feestelijke middag met allerlei Sinterklaasactiviteiten.

Zondag 22 november
Sinterklaas komt om 14.00 uur aan in FutureLand. Tot 16.00 uur is een feestelijk programma voor kinderen georganiseerd. Allereerst is er de rondleiding door FutureLand, waarbij alle kinderen én Sinterklaas hun vragen kunnen stellen. Voor de kleinsten hebben de Pieten een poppenkastvoorstelling georganiseerd en is er de mogelijkheid om taai-taai poppen te versieren en geschminkt te worden. Iedereen is welkom om aan deze feestelijke middag deel te nemen. Omdat er volop aan het nieuwe land wordt gewerkt, kan de Sint niet per boot aankomen. Dat zou te gevaarlijk zijn voor onze goedheiligman en zijn pieten.

Andere activiteiten in FutureLand
FutureLand organiseert niet alleen activiteiten voor kinderen. Op donderdag 19 november vindt namelijk de laatste thema-avond van 2009 plaats. Het onderwerp dat deze avond aan bod komt, is de aanleg van Maasvlakte 2. Onder de titel 'Spelen met zand, stenen, boten en water' vertellen Dirk Hamer, Manager Uitvoering van aannemer PUMA en Martijn Elzinga, Inspecteur Stenenwerk van het Havenbedrijf Rotterdam, over de stand van zaken rondom de aanleg van Maasvlakte 2.

Tijdens de avond wordt de tocht van een zandkorrel gevolgd en hoe deze van de bodem van de Noordzee via een hopperzuiger naar Maasvlakte 2 komt. Daarnaast wordt een kijkje gegeven in de natuurvriendelijke winning van stenen voor de zeewering in Noorwegen en wordt het publiek meegenomen in alles wat er komt kijken bij het ontwerpen van een landuitbreiding als Maasvlakte 2. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden via info@futureland.nl. Deelname kost EUR 5,-, te betalen aan de balie op de avond zelf.