Holland Symfonia speelt Beethoven, Mahler en Brahms

18/11/2009 13:58

Holland Symfonia

Onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk brengt Holland Symfonia op zondag 22 november in Haarlem en op vrijdag 27 november in Alkmaar muziek van Beethoven, Mahler en Brahms. Het orkest opent met de 'Ouverture Leonore' uit de enige opera die Ludwig van Beethoven ooit heeft geschreven. De Nederlandse alt Helena Rasker, bekend om haar intense Mahler-interpretaties, zingt vervolgens de ingetogen 'Kindertotenlieder' van voornoemde componist. Holland Symfonia sluit af met de blijmoedige en zeer persoonlijke 'Derde symfonie' van Brahms. Voorafgaand aan beide concerten geeft musicoloog Kees Wisse een gratis toegankelijke inleiding. Tijdens dit concert worden in een andere zaal onder de noemer Sym-kidsprogramma muzikale workshops georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Het concert van 22 november in de Grote Zaal van de Philharmonie Haarlem wordt geregistreerd door BravaNL, de nieuwe Nederlandse cultuurzender. De programmering van BravaNL bestaat grotendeels uit klassieke concerten en instrumentale en vocale solisten van vaderlandse bodem. Ook wordt veel aandacht besteed aan nieuw Nederlands talent, regionale orkesten en culturele evenementen.

BravaNL is de Nederlandse variant van BravaHDTV. Deze speciale hd-versie van Brava kan in Nederland worden ontvangen door de abonnees van CanalDigitaal, CAIWAY, Kabel Noord, KPN, Hertzinger en Reggefiber. In Europa is BravaHDTV inmiddels te ontvangen in België, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije en Portugal. Holland Symfonia wil via BravaNL innoveren en nieuwe publieksambities verwezenlijken.

Programmaoverzicht beknopt:

Holland Symfonia speelt van Ludwig van Beethoven: Ouverture Leonore nr. 3. Van Gustav Mahler: Kindertotenlieder en van Johannes Brahms: Symfonie nr. 3 in F.

Dirigent: Otto Tausk. Alt: Helena Rasker.

// EINDE PERSBERICHT //





http://www.hollandsymfonia.com