Holland Symfonia neemt concert op voor BravaNL TV

19/11/2009 10:01

Holland Symfonia

Brahms & Beethoven o.l.v. Otto Tausk opgenomen

Het concert Brahms & Beethoven op 22 november, met Holland Symfonia onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk, wordt opgenomen voor BravaNL. Locatie voor de opname is vaste speelzaal de Philharmonie in Haarlem. Als huisorkest van de Philharmonie en Haarlem wil het orkest laten zien dat klassieke muziek leeft in het Haarlemse en dat de Philharmonie twee zalen van internationale allure herbergt. Samen met partner de Philharmonie Haarlem wil Holland Symfonia via BravaNL innoveren en nieuwe publieksambities verwezenlijken.

Het concert van 22 november in de Grote Zaal van de Philharmonie Haarlem wordt geregistreerd door BravaNL, de nieuwe Nederlandse cultuurzender. De programmering van BravaNL bestaat grotendeels uit klassieke concerten en instrumentale en vocale solisten van vaderlandse bodem. Ook besteedt de zender veel aandacht aan nieuw Nederlands talent, regionale orkesten en culturele evenementen.

BravaNL is de Nederlandse variant van BravaHDTV. Deze speciale hd-versie van Brava kan in Nederland worden ontvangen door de abonnees van CanalDigitaal, CAIWAY, Kabel Noord, KPN, Hertzinger en Reggefiber. In Europa is BravaHDTV inmiddels te ontvangen in België, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije en Portugal.

Programmaoverzicht beknopt:

Holland Symfonia speelt van Ludwig van Beethoven: Ouverture Leonore nr. 3. Van Gustav Mahler: Kindertotenlieder en van Johannes Brahms: Symfonie nr. 3 in F.

Dirigent: Otto Tausk. Alt: Helena Rasker.

// EINDE PERSBERICHT //





http://www.hollandsymfonia.com