Gemeente Urk

Bijzondere opening en test Ketelbrug

Rijkswaterstaat test op zondag 22 november tussen 9:00-9:30 uur de bediening van de Ketelbrug (A6). Deze test gaat vooraf aan de geplande bijzondere opening voor de scheepvaart, die om 10:00 uur plaatsvindt. Tijdens de openingen moet het verkeer op de A6 ter hoogte van de Ketelbrug rekening houden met een oponthoud van ongeveer een half uur. Eventuele alternatieve routes zullen staan aangegeven op tekstkarren langs de weg.

Scheepvaart

Tijdens de test wordt gekeken hoe de brug functioneert tijdens een opening. De test maakt onderdeel uit van het lopende onderzoek naar de oorzaken van het ongeval van 4 oktober jl. Tijdens het testen mag de scheepvaart geen gebruik maken van de brugopening. Schepen die lager zijn dan 12 meter en dus onder de brug door kunnen varen, mogen dat gewoon blijven doen.Â

Â

Voor schepen die hoger zijn dan 12 meter zijn voorlopig nog twee bijzondere brugopeningen gepland, namelijk:

Zondag 20 december 10:00u
Zondag 3 januari 2010 15:00u

Â

Schepen van Rijkswaterstaat zijn aanwezig op de scheepvaart in goed banen te leiden.

In het geval van extreme weersomstandigheden worden de test en de bijzondere opening verplaatst naar een ander tijdstip.

Â

Wegverkeer

Tijdens de test en de bijzondere opening zal Rijkswaterstaat het wegverkeer op de A6 ter hoogte van de Ketelbrug aan beide zijden stopzetten. Automobilisten moeten rekening houden met een oponthoud van naar schatting maximaal een half uur per opening. Tekstkarren zullen eventuele alternatieve routes aangeven.

Â