NCRV

Volgspot

gast: Frank Boeijen

Zondag 22 november
23.00, Radio 2

Precies dertig jaar nadat zijn eerste plaat uitkwam, brengt Frank Boeijen zijn 23e album uit: Camera. Met dit album ging hij terug naar de basis: geen gastoptredens en geen groot symfonieorkest zoals op zijn vorige album As, maar tien nummers met een sobere maar ijzersterke sound, opgenomen met zijn eigen band in de Brusselse ICP-studioâs. Vorige week vierde Frank Boeijen de release van zân nieuwe album op de plek waar het voor hem dertig jaar geleden allemaal begon: het Nijmeegse poppodium Doornroosje. Daar ontving hij de cd uit handen van Liesbest List. In januari gaat Frank Boeijen het theater in voor een nieuwe tour.

In Volgspot een uitgebreid interview met Frank Boeijen omlijst met liedjes van het nieuwe album Camera. Ook speelt Frank samen met vaste pianist Ton Snijders live een nummer van zijn nieuwe album en twee klassiekers.

Volgspot is cabaret, kleinkunst en Nederlands theateramusement, elke week vanuit het mediacafé in Hilversum. Met een actueel theatergesprek en veel live-muziek, onder andere van beginnend kleinkunsttalent. Presentatie: Hijlco Span. Volgspot is ook te bekijken en te beluisteren op www.volgspot.ncrv.nl