Minister Hirsch Ballin bezoekt Macedonië en Kosovo

Minister Hirsch Ballin van Justitie brengt van zondag 22 tot en met woensdag 25 november een bezoek aan een bezoek aan Macedonië en Kosovo. De reis staat in het teken van de toetredingsonderhandelingen van Macedonië tot de Europese Unie en de samenwerking tussen Nederland en Macedonië en Kosovo op het terrein van Justitie.

De minister zal zondag in Macedonië aankomen en spreken met vertegenwoordigers van de internationale gemeenschap. Maandag zal hij een ontmoeting hebben met zijn ambtgenoot Minister Manevski, en de Macedonische minister van Binnenlandse Zaken mevrouw Gordana Jankulovska. Ook zal minister Hirsch Ballin een bezoek brengen aan de Hoge Raad van Macedonië, waar hij zal spreken over mediation. 's-Middags bezoekt hij de Academie voor Rechters en Openbaar Aanklagers, waar hij zal spreken over het belang van de onafhankelijke rechtsmacht. Ook brengt de minister een bezoek aan de gevangenis van Idrizovo, waar een Nederlands project in het kader van de samenwerking loopt.

Dinsdag en woensdag wordt de reis vervolgd in Kosovo. Daar zal de minister dinsdag onder meer spreken met zijn ambtgenoot mevrouw Nekibe Kelmendi en een bezoek brengen aan de speciale politie-eenheid in de regio Mitrovica. Op woensdagochtend zal onder meer een gesprek plaatsvinden met de Kosovaarse minister van van Binnenlandse Zaken, de heer Zenun Pajaziti.