Harry Slinger in Elvis musical All Shook Up - Love Me Tender

25/06/2009 06:00

Joop van den Ende Theaterproducties

Harry Slinger gaat een belangrijke rol spelen in de musical All Shook Up - Love Me Tender. Hij zal de rol van de Sheriff gaan vertolken. Harry Slinger, bekend van de popgroep 'Drukwerk', was eerder onder andere te zien in TiTaTovenaar en Anatevka. Andere rollen in deze feelgoodmusical worden gespeeld door René van Kooten, Brigitte Heitzer, Fred Butter, Tommie Christiaan en Gemma van Eck. All Shook Up - Love me Tender is een nieuwe Nederlandse musical met de 25 grootste hitsongs van rocklegende Elvis Presley en beleeft haar Europese première op 22 november in Breda waarna de voorstelling te zien is in theaters door heel Nederland.

Harry Slinger

Harry Slinger verwierf landelijke bekendheid als leadzanger van de popgroep 'Drukwerk '(1980-1989) met het nummer 'Je loog tegen mij', dat zes weken lang aan de top stond van alle hitlijsten. Daarna volgden hits als 'Marianneke', 'Schijn 'n lichie op mij', 'Hé Amsterdam', 'Lijn 10' en 'Carolien'. Hij speelde rollen in de tv-series In de Vlaamsche Pot en Baantjer en in de films Flodder en Nachtrit. In het theater was hij te zien in Een Schitterende Jongen, TiTaTovenaar, Het Heilig Vuur en in de minimusical Tusschen Dam en Rembrandtplein. Afgelopen seizoen speelde hij de rabbijn in Anatevka. Harry Slinger produceerde solo-CD's als 'Uit stilte geboren' en 'Het Juiste Spoor'. Slinger trad veel solo op en onder andere met het Friesk Jeugdharmonie Orkest.

All Shook Up-Love Me Tender vertelt het verhaal van de macho Chad (René van Kooten) die met motorpech strandt in een klein plattelandsdorpje. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, een leren jack en een scherp oog voor vrouwen, wordt het anders zo slaperige plaatsje door hem binnen 24 uur compleet op z'n kop gezet. Ook het leven van garagemonteur Natalie (Brigitte Heitzer), krijgt van de ene op de andere dag een totaal andere wending. De jonge vrouw droomt er al tijden van de wijde wereld in te trekken en ziet in de sexy Chad de ideale reisgezel. Zij probeert hem op eigenzinnige wijze hiervan te overtuigen. Deze swingende jukeboxmusical met de grootste hits van Elvis zit vol liefde, avontuur en humor. De liedteksten worden vertaald door Jan Rot en het script is van Pieter van de Waterbeemd.





http://www.musicals.nl

http://www.musicals.nl