Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 21 juli 2009

PETER DOHERTY VOOR DRIE SHOWS NAAR NEDERLAND

Peter Doherty, enfant terrible van de Britse rock, bracht dit jaar zijn eerste soloplaat getiteld 'Grace/Wastelands' uit. Naar aanleiding van deze release komt de frontman van Babyshambles en voormalig Libertines voor drie shows naar Nederland. Op zondag 22 november staat Peter Doherty in Tivoli, op maandag 23 november in WATT en op dinsdag 24 november in de Effenaar. Hoewel alleen de naam 'Peter Doherty' boven de concertreeks prijkt, komt de Brit met volledige band. De kaartverkoop voor de drie shows start op zaterdag 25 juli om 10:00 uur.

De 30-jarige Peter Doherty is de leadzanger en gitarist van de Britse band Babyshambles. Samen met Carl Barât leidde Doherty eerder The Libertines, maar vanwege Doherty's drugsproblemen viel de band uiteen. De twee albums die The Libertines maakten zijn van levensbelang geweest voor de heropleving van de Britse indiescene, die anno 2009 nog steeds volop zijn vruchten aan het afwerpen is. Hierna richtte hij zijn eigen Babyshambles op. In maart 2009 bracht Doherty zijn eerste soloalbum Grace/Wastelands uit. Doherty Hij is ook veelvuldig in de media verschenen vanwege zijn drugsgebruik, aanraking met de Britse autoriteiten en relatie met supermodel Kate Moss.

Met Grace/Wastelands verbaast Doherty vriend en vijand. De nummers op het album zijn namelijk mijlenver verwijderd van de rauwe rocksongs van die Doherty voorheen met The Libertines maakte en tegenwoordig met Babyshambles. Het album bevat vooral ingetogen popsongs; zowel folky popsongs die het enkel moeten doen met akoestische gitaar en de vocalen van Doherty, als Beatlesque songs, songs met een Frans tintje en songs opgetuigd met flink met wat strijkers. Het album werd geproduceerd door topproducer Stephen Street, die samen met Graham Coxon van Blur het beste in Peter Doherty naar boven wist te halen.

Doherty hield vanaf zijn vertrek bij The Libertines al vele solo-optredens. Zijn grootste solo-optreden tot nu gaf hij in juli 2008, oorspronkelijk in april gepland maar verplaatst vanwege Doherty's gevangenschap, in de Royal Albert Hall. Voor 5500 bezoekers speelde Doherty naast eigen nummers ook een reeks songs van The Libertines en Babyshambles.

MA 23 NOVEMBER 2009 - PETER DOHERTY @ WATT (GROTE ZAAL)

Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:30u
Tickets a E 25 (excl. servicekosten) zijn vanaf zaterdag 25 juli 10:00 uur te koop via de website van WATT, alle 400 Primera winkels in Nederland, en bij Plato en Velvet Music in Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.myspace.com/peterdoherty

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /