Ingezonden persbericht


**** PERSBERICHT ****

Zondag 22 november

koopzondag in Veghel Centrum

HIT! en Jelle bezoeken

Nationale Pietendag

VEGHEL -Tijdens de Nationale Pietendag in Veghel Centrum op zondag 22 november vieren tientallen zwarte pieten feest. Op de Markt staat de podiumwagen van de Zwarte Piet On-Tour-Show met een Pepernotenconcert van Jelle en zijn live band en een optreden van HIT! De winkels zijn zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur, zodat er Sinterklaasinkopen kunnen worden gedaan.

Tientallen zwarte pieten zetten zondag 22 november het winkelcentrum van Veghel op z'n kop. Er zijn onder andere Solexpieten, Schminkpieten, Voorleespieten, Muziekpieten, Discopieten, Voetbalpieten, Koorpieten en Danspieten actief. Uiteraard ontbreken de Snoeppieten niet. Bovendien leren de Cadeaupieten de kinderen pakjes stapelen, pakjes gooien in de schoorsteen en klimmen. Op de mobiele kleurwand kunnen kinderen hun favoriete pietenkleurplaat inkleuren, bestemd voor Sinterklaas of hun favoriete Pieterbaas. Natuurlijk ontbreekt het grote Sinterklaasboek niet. Hierin kunnen de kinderen een berichtje schrijven voor Sinterklaas.

Zwarte Piet On-Tour-Show
Op de Markt komt de grote podiumwagen te staan van de Zwarte Piet On-Tour-Show. Van 12.45 tot 17.00 uur presenteren Zwarte Piet Monico en Claire een doorlopend programma met volop muziek, dans, spelletjes en cadeautjes. Om 13.00 uur wordt Sinterklaas officieel ontvangen op het grote podium door een uitgebreide kinderschare en Jeroen van den Akker, voorzitter van de winkeliersvereniging. Dat is tevens het startsein voor de 'pieten-bedrijvigheid' in het winkelcentrum.

Jelle en HIT!
Hoogtepunt van de Zwarte Piet On-Tour Show is dit jaar ongetwijfeld het optreden van de bij kinderen zeer populaire Jelle. Hij brengt van 14.00 tot 14.45 uur samen met een live band een Pepernotenconcert. Meezingen, dansen, springen, alles mag maar niets moet bij dit vrolijke optreden waarbij natuurlijk veel Sinterklaasliedjes klinken. Kleinkunstzanger Jelle Amersfoort maakte diverse cd's voor kinderen en presenteerde programma's voor TV. De nieuwe kids-sensatie HIT! staat klaar om jong Nederland te veroveren. Het trio bestaat uit Aäron Ayal, Alice Hoes en Floor Eizema. Alle nummers van Hit! hebben eigentijdse, kindvriendelijke en Nederlandse teksten op de grootste hits uit de Nederlandse Top 40. Op de Markt in Veghel brengt HIT! vanaf 16.00 uur verschillende liedjes ten gehore.

Pietendiploma
Rond 16.30 uur is er een gezamenlijke afsluiting van de Nationale Pietendag op de Markt, waarbij alle kinderen een écht Pietendiploma kunnen behalen. Natuurlijk onder het toeziend oog van Sinterklaas! Met z'n allen zetten de zwarte pieten Veghel Centrum op z'n kop! Kortom, het hele winkelcentrum straalt een gezellige sfeer uit, die dit oer-Hollandse feest alle recht doet.

Noot voor redacties

Noot redactie (