Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Amsterdam, 17 november 2009

Boekpresentatie en workshops Tropenmuseum Junior
in Openbare Bibliotheek Amsterdam

Op zondag 22 november presenteert het Tropenmuseum Junior een speciaal programma op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek van Amsterdam (Oosterdokskade 147) Dit ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum Junior De qi van China.

De middag begint om 14.00 uur met de presentatie van het tentoonstellingsboek De Parel en de Draak door samenstelster Liesbet Ruben van Tropenmuseum Junior.

De hele middag kunnen kinderen meedoen aan diverse Chinese workshops; Kungfu specialist Man Lung geeft een demonstratie en een workshop, kinderen kunnen leren hoe ze hun eigen letter moeten kalligraferen onder leiding van Yan Ling en een ober - van het bekende drijvende restaurant Sea Palace - komt laten zien hoe je nu echt met stokjes eet. Uiteraard kan ook de speciaal voor de tentoonstelling ontwikkelde game qigame (qigame.nl) gespeeld worden. De middag duurt tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich al 90 jaar ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. In die 90 jaar heeft OBA zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 170.000 leden en meer dan 4,5 miljoen bezoekers per jaar.

De OBA wil een centrum voor ontmoeting en educatie, voor alle geledingen in de bevolking zijn. Hieruit vloeien tal van promotionele en culturele activiteiten voort, in het kader van de leesbevordering, educatie en de overdracht van kennis en cultuur.

De organisatie omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht