Vandaag Tweede Koninkrijks Boomfeestdag gevierd op Bonaire.

23/11/2009 08:33

Stichting Nationale Boomfeestdag

Vandaag 22 november organiseert Stichting Nationale Boomfeestdag op Bonaire de Tweede Koninkrijks Boomfeestdag. Gouverneur Frits Goedgedrag, de vertegenwoordiger van Koningin Beatrix op de Antillen doet de aftrap en daarna zullen ruim 160 kinderen van het eiland samen met onder andere Landbouwattaché Ton Akkerman 100 inheemse bomen planten

Initiatiefneemster van deze Tweede Koninkrijks Boomfeestdag is Stichting Nationale Boomfeestdag. De Eerste Koninkrijks Boomfeestdag werd gehouden in 2007 op Cura(cc)ao en was de slotactiviteit van de jubilerende Stichting Nationale Boomfeestdag, die in dat jaar haar 50-jarig Jubileum vierde.

Het idee voor een Koninkrijks Boomfeestdag ontstond in 2005 toen de Stichting in dat jaar het Beatrix-Jubileumbos aanbood aan Koningin Beatrix ter gelegenheid van het 25-jarig Regeringsjubileum van onze vorstin. Bij deze aanbieding waren ook kinderen van de Nederlandse Antillen en Aruba aanwezig en tijdens een informeel samenzijn met Koningin Beatrix opperde de vorstin het idee van een Koninkrijks Boomfeestdag. Gouverneur Goedgedrag doet de aftrap door het planten van Karawara en speciale boom met oranje (koninklijke!!) bloemen. De bedoeling is dat er jaarlijks op álle eilanden van de Nederlandse Antillen op één dag in het najaar de Koninkrijks Boomfeestdag wordt gevierd met zoveel mogelijk kinderen, om de kinderen en hun ouders meer betrokken te maken bij de natuur op hun eiland. Dit in navolging van de Nederland waar al ruim 50 jaar op de derde woensdag in maart de Nationale Boomfeestdag wordt gevierd in meer dan 400 gemeenten met ruim 100.000 kinderen.





http://www.boomfeestdag.nl