Ingezonden persbericht

Scuderia Corse, het nieuwe Nederlandse raceteam, neemt deel aan de 6 uurs race in Vallelunga (IT)

Vrijdag, 20 november 2009

DEN HAAG - Scuderia Corse, Nederlands nieuwste raceteam, zal met de nieuwe Maserati GranTurismo GT4 meerijden in de 6 uur durende race (6 Ore di Vallelunga) in Vallelunga, Italie, op zondag 22 november a.s.

Scuderia Corse is het team van de Nederlander Peter Wijtvliet. Het eerste race weekend waarin Scuderia Corse mee reed waren de Finale Races op Zandvoort. Race 1 leverde voor Nicky Pastorelli een prachtige 4e plaats op, race 2 voor Meindert van Buuren een 14e. In de laatste 50 minuten durende race startte het team vanaf de 18e plek en eindigde na een fantastisch stint van Pastorelli op de 9de plaats.

Het team gaat in 2010 meerijden in het Nederlandse FIA GT4 kampioenschap met twee Maserati GT's. Nicky Pastorelli is één van de vaste coureurs van het team en rijdt in Vallelunga samen met de Italiaanse coureur Andrea Bertonlini. De 6 uur durende Italiaanse race in Vallelunga is voor het team dit jaar de laatste mogelijkheid om de Maserati in race omstandigheden te kunnen testen.

Nicky Pastorelli heeft in zijn carriere een schat aan ervaring opgedaan in onder andere Formula Renault 2000, beleefde één van zijn hoogtepunten in 2004 toen hij Europees kampioen in de f3000 werd, was de officiële testrijder van het F1 Jordan/Midland Grand Prix team en reed de afgelopen drie jaar in het American Le Mans kampioenschap.

Andrea Bertolini rijdt sinds 2004 in een Maserati MC 12. Eerst voor JMB Racing en sinds 2006 voor het Vitaphone Racing team in het FIA GT kampioenschap. Hij begon al jong met racen, werd op zijn 19de de jongste test coureur ooit voor Ferrari en is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Maserati MC 12.

Teameigenaar Wijtvliet: "Als we volgend jaar podiumplaatsen willen halen zullen we heel veel moeten testen en daarom doen we mee aan deze 6 uurs race."

Nicky Pastorelli: "Dit weekend gebruiken we om de auto onder redelijk, voor een GT4 auto, extreme omstandigheden te testen. We gaan dus niet echt voor resultaat maar gebruiken alle opgedane informatie voor volgend jaar."

Programma 6 Ore di Vallelunga:

Zaterdag 21/11: Vrije training van 9.00 tot 10.00 en van 11.00 tot 12.00 uur Kwalificatie van 14.00 tot 15.00 uur

Zondag 22/11: Race van 09.30 tot 15.30 uur