Dierenhulp zonder Grenzen in de benen voor ontheemde dieren in Italië


VALTHERMOND, 20090930 -- De Stichting Dierenhulp zonder Grenzen organiseert 22 november een wandeling in Zeewolde voor de honden en katten van L'Aquila. Deze dieren werden in april het slachtoffer van een aardbeving.

De streek L'Aquila (100 km ten oosten van Rome) werd zwaar getroffen door een aardbeving. De bevingen veroorzaakten grote schade in de middeleeuwse stad en omgeving en kostten 295 mensen het leven. Zo'n 50.000 mensen raakten dakloos. Een groot aantal huisdieren bleef zonder thuis of baas achter. Veel honden zaten weken op het puin van hun huis in de hoop dat iemand van de familie terug zou keren.

Het asiel "Lega Nazionale per la Difesa del Cane - Cucce Felici" in L'Aquila is het enige in zijn soort in deze bergachtige omgeving waar dagelijks 400 honden worden verzorgd. Gelukkig bleven de asielhonden ongedeerd. Wel heeft het asiel nu de zorg voor de dieren die als gevolg van de aardbeving ontheemd zijn geraakt. Daarnaast komen de bewoners van L'Aquila die tijdelijk in een tentenkamp verblijven, regelmatig langs voor voedsel, anti-vlooienmiddelen en medicijnen voor hun huisdieren. Een groot aantal mensen is werkloos en heeft geen geld om hun huisdieren te verzorgen. Verder zijn er in en rond het gebied van L'Aquila ongeveer 5000 zwerfhonden aanwezig. Deze dieren worden dagelijks door vrijwilligers gevoerd.

Het asiel in L'Aquila heeft dringend hulp nodig. Het asiel werkt weliswaar samen met de gemeente, maar de bijdrage die zij voor elk dier ontvangen is erg laag en niet voldoende om dagelijks een hond van te laten leven. Bovendien staat de winter voor de deur. Zonder goede bescherming zullen er veel dieren ziek worden en overlijden. Er is dringend behoefte aan voer, anti-vlooienmiddel, vaccins, ontwormingsmiddelen, warme dekens en hondenmanden.

De stichting Dierenhulp zonder Grenzen wil het asiel helpen in de vorm van een noodtransport. Dit transport zal eind november plaatsvinden. Om het transport te bekostigen wordt er een wandeling t.b.v. de honden en katten in L'Aguila georganiseerd. Deze wandeling wordt gehouden op zondag 22 november 2009 in Zeewolde, in het recreatiegebied Erkermederstrand. Hier bevindt zich een hondenstrand waar de honden ook vrij mogen lopen. De wandeling begint om 11.00 uur, met aansluitend om 14.00 een lunch in het Strandpaviljoen "De Jutter". Hier zal ook een standje zijn waar u artikelen kunt kopen. De kosten voor de wandeling en lunch bedragen: ¤ 12.50 per persoon. Meer informatie treft u aan op onze website: www.dierenhulpzondergrenzen.com onder "Wandelen voor L'Aquila".

De strandwandeling is voor iedereen bedoeld die de dieren in Italië wil helpen. Hebt u geen hond? Geen probleem, ook dan bent u van harte welkom. U kunt zich t/m 8 november aanmelden bij Ria Kuurman: info@dierenhulpzondergrenzen.com.

De stichting heeft t.b.v. de dieren in Italië een speciaal rekeningnummer. Uw donatie kunt u storten op: SNS-bankrekening 96.48.24.019, t.n.v. Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond, o.v.v. Hulp Italië. Op de website kunt u meer lezen over deze actie en wordt u op de hoogte gehouden van het verloop van het transport.
Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie. De stichting werd in 2004 opgericht met als doel om buitenlandse honden en katten te helpen en dan vooral uit de populaire vakantielanden Spanje, Portugal en Griekenland. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur.

Binnen de stichting is altijd behoefte aan vrijwilligers of gastgezinnen. Zo is de stichting dringend op zoek naar bijvoorbeeld een penningmeester. Heeft u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties of wilt u gastgezin worden? Bezoekt u eens de website :
Dierenhulp zonder grenzen





Ingezonden persbericht