Algemene omroepvereniging AVRO


Hilversum, 18-11-2009

AVRO'S MUSEUMBENDE VANUIT NATURALIS IN LEIDEN

Zondag 22 november is Ewout Genemans met de Museumbende in Naturalis. In deze uitzending volgt de cameraploeg van het programma 'Boer zoekt Vrouw' boer Bertus (Ewout). De drie kinderen van Bertus hebben hem opgegeven voor het programma omdat hij immers op zoek is naar een leuke vrouw en nieuwe moeder voor zijn kinderen. Het museumbezoek is extra bijzonder omdat boer Bertus oud-verzorger is geweest van de bekende fokstier Herman, die opgezet staat in het museum. Zondag 22 november om 10.00 uur is het bezoek aan Naturalis te zien bij de AVRO op Z@PP.

De smoes van de Museumbende werkt prima en het gaat hen goed af, tot ze een preparateur ontmoeten die vraagtekens plaatst bij de verhalen van Bertus. Is hij wel de oud-verzorger van de fokstier Herman? Tijd dus om te rennen....

In dit seizoen worden dertien musea bezocht door de Museumbende. De bende heeft een oordeel geveld over onder meer het Marinemuseum, het Geldmuseum, het Spoorwegmuseum, het Openluchtmuseum en Naturalis. Ewout vermomt zich de als marineofficier, als kermisklant, activiteitenbegeleider en zelfs als vrouwelijke leger-officier!

AVRO Museumbende, zondag 22 november om 10.00 uur bij de AVRO op Z@pp