Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht 10.15 uur

Utrecht, 22-11-2009

Graffitispuiters aangehouden

DEN DOLDER De politie heeft vrijdagavond 20 november omstreeks 23.45 uur twee 15-jarige jongens uit Cothen en Zeist aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Na een melding gingen agenten naar de A28 ter hoogte van hectometerpaal 6.7. Toen agenten ter plaatse waren, spraken zij de jongens die bivakmutsen droegen, aan. De tieners zijn meegenomen naar het politiebureau. Zij krijgen een HALT-straf opgelegd. De ouders van het tweetal zijn in kennis gesteld.

Hardleers

ZEIST In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 november heeft de politie omstreeks 02.50 uur een 34-jarige man uit Doorn aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol op een bromfiets reed.

Surveillerende agenten zagen die nacht een man op de Weeshuislaan rijden die kort daarvoor een rijverbod opgelegd had gekregen, omdat hij onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde. Agenten gaven de man een stopteken, gelijkertijd ging de man met zijn brommer onderuit. Hierop schoten agenten de man te hulp en namen zij hem mee naar het politiebureau. Hier wees de ademanalyse 870 ug/l uit.

Het bleek dat de man al vier keer eerder is aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vernieling

ZEIST - De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november omstreeks 02.00 uur twee 22-jarige mannen en een 21-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van het vernielen van een auto.

Na een melding van een getuige van de vernieling gingen agenten naar de Laan van Vollenhove. Daar bleek dat er forse deuken zaten in een geparkeerde auto bij een autodealer. Na een zoektocht in de omgeving troffen agenten een groepje mannen aan in de Muziekwijk die voldeden aan de opgegeven signalementen. De drie mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet nog onderzoek naar de precieze betrokkenheid van de mannen bij de vernieling.