Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 22-11-2009

Minderjarige aangehouden voor vernielen auto

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op zaterdag 21 november om ongeveer 11.50 uur een 15-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor het vernielen van een auto.

Een getuige die die ochtend had gezien dat een jongen een embleem van een auto aftrok, alarmeerde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een groep van vier jongens op het Egmondplein staan die voldeed aan de opgegeven signalementen. Eén van hen bekende verantwoordelijk te zijn voor de vernieling. De ouders van de minderjarige jongen zijn in kennis gesteld. Er wordt gezocht naar een passende straf voor de jongen.

Geweld

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november 2009 is omstreeks 00.40 uur een 18-jarige man uit Veenendaal aangehouden omdat hij geen gevolg gaf aan een bevel van de politie.

Agenten gingen na een melding over een vechtpartij naar de Tuinstraat. Hier waren twee groepen jongeren met elkaar in gevecht. Agenten stuurden de mannen weg, maar één van hen, de 18-jarige Veenendaaler, ging een confrontatie met de agenten aan. Hierdoor was een agent genoodzaakt zijn wapenstok te gebruiken. De verdachte ging er vervolgens te voet vandoor. Na een korte achtervolging konden agenten de man alsnog aanhouden in de buurt van de Brouwersgracht. De man is meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.