NOC*NSF


Arnhem, 22 november 2009

Rita van Driel gekozen in bestuur van Internationaal Paralympisch Comité

Rita van Driel is vandaag tijdens de General Assembly van het International Paralympic Committee (IPC) in Kuala Lumpur gekozen in de Governing Board van het IPC. In haar succesvolle internationale campagne voor deze functie speelden drie begrippen een grote rol: connect, share and empower. De verkiezing van Rita (48) wordt gezien als waardering van haar niet aflatende inzet om paralympische atleten te laten excelleren en daar anderen mee te inspireren. Ook de verregaande integratie in Nederland van de sport voor gehandicapten in de totale georganiseerde sport, heeft bij de verkiezing zeker een rol gespeeld.

Rita van Driel
Rita van Driel, geboren in 1961 te Rotterdam, is momenteel programmamanager gehandicaptensport bij NOC*NSF. Daarvoor was zij vijf jaar als gezamenlijk directeur van de Nederlandse HandboogBond (NHB), de Koninklijke Nederlandse Schermbond (KNAS) en de Nederlandse Vijfkampbond (NVB) actief. Rita heeft talloze functies in de gehandicapte en reguliere sport vervult, vooral op het sporttechnische en bestuurlijke vlak. Zo is ze onder andere Chef de Equipe langlauf geweest bij diverse WK's, Ek's en Paralympische Spelen. Op dit moment maakt ze als IPC vertegenwoordiger deel uit van de IOC 2010 Coördinatie Commissie voor de Spelen van Vancouver 2010.

Kuala Lumpur 2009
In Kuala Lumpur heeft van 19 t/m 21 november de 2009 General Assembly van het IPC plaatsgevonden. Op de laatste dag van de vergadering is de nieuwe Governing Board gekozen. Dit bestuur van het IPC zal ook nu weer vier jaar aan blijven. De Governing Board heeft onder andere als verantwoordelijkheid de besluiten van de General Assembly voor te bereiden en uit te (laten) voeren.

Rita van Driel op een hoge internationale positie
Met het verkiezen van Rita van Driel in de Governing Board van het IPC, heeft Nederland er een internationaal bestuurslid op hoog niveau bij gekregen. Dat past geheel in de ambities van het Olympisch Plan 2028, waar het versterken van de internationale positie van Nederland een belangrijke ambitie is. NOC*NSF zal graag gebruik maken van het uitgebreide internationale netwerk van Rita en haar kennis en ervaring op internationaal gebied gebruiken om anderen met internationale ambities te ondersteunen.

Gefeliciteerd!
Erica Terpstra voorzitter NOC*NSF: "Ik feliciteer Rita van harte en heb grote bewondering voor haar niet aflatende inzet voor de sport en het doorzettingsvermogen dat nodig is om zo'n hoge internationale positie te bereiken. Ik feliciteer het IPC ook! Met Rita hebben ze in hun Board een vrouw met grote capaciteiten binnengehaald die zowel sporttechnisch als bestuurlijk weet waar ze het over heeft. Daar zullen ze nog lang plezier van hebben. En wij hier in Nederland natuurlijk ook. Goed gedaan, Rita!"

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245


---- --