Politie Gelderland-Zuid

Overval op tankstation

Wijchen, 22-11-2009 o Zaterdagavond rond 21.00 uur is het tankstation aan de Nieuweweg in Wijchen overvallen. Twee daders maakten de medewerkster onder bedreiging van een wapen geld afhandig.

Kort voor sluitingstijd kwamen twee mannen uit de richting van de Praxis aanrennen. De mannen waren donker gekleed en droegen bivakmutsen. Ze gingen de tankshop in en bedreigden de medewerkster met een wapen. De vrouw, een 19-jarige vrouw uit Nijmegen, gaf hen geld. Daarna renden ze weg richting de Praxis.

De medewerkster alarmeerde direct de politie. Agenten die ernaar toe reden keken in de omgeving uit naar de daders, maar vonden ze niet. Bij het tankstation werd sporenonderzoek gedaan. Agenten namen aangifte op van de medewerkster en deden daarna buurtonderzoek.

Intussen werd ook een SMS-alert verstuurd naar 900 inwoners van Wijchen. Dit leverde verschillende tips op die de politie verder gaat onderzoeken.

Heeft u de daders zien lopen in de omgeving van de Nieuweweg? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de districtsrecherche van Tweestromenland via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw tip doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-8844.