Politie Utrecht


Persberichten Lekstroom 10.50 uur

Utrecht, 22-11-2009

Diefstal bouwmateriaal

NIEUWEGEIN Vrijdag 20 november zijn een 28-jarige man uit Nieuwegein en een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor diefstal van bouwmateriaal aan de Blokhoeve.

De politie kreeg vrijdagmiddag rond 12.15 uur een melding dat twee mannen op een bouwterrein aan de Blokhoeve bouwmaterialen aan het inladen waren. De verdachten, een 28-jarige man uit Nieuwegein en een 38-jarige man uit Utrecht, konden op de Taludweg worden aangehouden. Het voertuig met aanhanger zat vol met bouwmaterialen. Het voertuig met aanhanger zijn inbeslaggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen voor vernielingen in parkeergarage

NIEUWEGEIN Zaterdag 23 november om 23.00 uur kreeg de politie een melding van getuigen over vernielingen in een parkeergarage bij een hotel aan de Buizerdlaan. In de parkeergarage waren tl-buizen vernield. Negen jongeren zijn hiervoor aangehouden. Het gaat om jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar afkomstig uit IJsselstein en Nieuwegein. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding bij vechtpartij na feest

IJSSELSTEIN Bij een vechtpartij op de Praagsingel is zaterdagnacht een 16-jarige jongen uit IJsselstein aangehouden.

De politie kreeg zaterdag rond middernacht melding van een vechtpartij bij het eindpunt van de tram aan de Praagsingel. Er waren zon twintig personen aanwezig die afkomstig waren van een feest aan de Dokatohof. Daar had de politie eerder op de avond ook al overlastklachten over ontvangen. Een 16-jarige jongen uit IJsselstein met bebloed gezicht ging door het lint en wilde na zelf klappen te hebben gekregen, iemand aanvallen. Agenten konden hem in de kraag vatten. De jongen verzette zich bij zijn aanhouding. Andere aanwezige personen keerden zich tegen de politie. Uiteindelijk is de jongen meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand

SCHALKWIJK Zaterdag rond middernacht meldde een getuige dat er een auto in brand stond aan de Kanaaldijk Zuid. De politie is direct ter plaatse gekomen. Het bleek dat de auto eerder die dag gestolen was. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek.