Politie Utrecht


Persberichten Eemland Zuid, 11.50 uur

Utrecht, 22-11-2009

Eemland zuid

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagmiddag om ongeveer 15.10 uur een 17-jarige jongen uit Houten aangehouden voor mishandeling.

Na een melding gingen agenten die middag naar een sportvereniging aan de Laan van Duurzaamheid. Hier zou een jongen mishandeld zijn tijdens een sportwedstrijd. Ter plaatse bleek een 18-jarige man uit Amersfoort geslagen te zijn. Tijdens de wedstrijd tussen twee rivaliserende clubs zou er ruzie zijn onstaan waarbij er meerdere klappen zouden zijn uitgedeeld. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gegaan. De 17-jarige verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de mishandeling is onderzoek.

Tasjesdief aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november om ongeveer 03.20 is uur een 17-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor beroving en bedreiging.

Die nacht fietste een 18-jarig meisje uit Nijmegen samen met haar vriendin vanuit het centrum naar de Nijenrode. Toen zij afscheid had genomen van haar vriendin, fietste het meisje op de Hoolesteeg in de richting van de kruising met het Enkeerdpad. Vervolgens is zij onder bedreiging van een mes door twee mannen beroofd van haar tas. Eén van de berovers bleek een bekende van het meisje te zijn en is die nacht nog door de politie op de Lieve Vrouwe Kerkhof aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar de zaak.

Vernieling

LEUSDEN De politie heeft zaterdagavond om ongeveer 22.00 uur een 22-jarige man uit Leusden aangehouden voor het vernielen van een bushokje.

Een agent in vrije tijd zag dat drie mannen een bushokje aan de Burgemeester van der Postlaan kapotmaakten. Hij kon hij één van hen, een 22-jarige man uit Leusden, aanhouden. Vervolgens alarmeerde hij één van zijn collegas en toen zij ter plaatse waren, kon hij de verdachte aan hen overdragen. Tegen de vandaal is proces-verbaal opgemaakt. De politie is inmiddels ook de twee andere verdachten op het spoor gekomen, zij moeten zich melden op het politiebureau.