Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 12.00 uur

Utrecht, 22-11-2009

Behulpzame man berooft bejaarde vrouw van pinpas

BREUKELEN Op zaterdagmiddag rond 14.30 uur werd een 87-jarige vrouw uit Breukelen beroofd van haar pinpas. De vrouw ging aan de Straatweg pinnen en werd daarbij slachtoffer van een man die zijn hulp bij het pinnen opdrong.

Toen de vrouw geld wilde pinnen, zag zij daar twee mannen staan. Een van de mannen kwam bij haar staan en ging zich met haar en het pinnen bemoeien. Zij gaf meerdere keren aan niet van zijn hulp gediend te zijn. De man heeft toch kans gezien de pinpas van de vrouw te stelen. Nadat er geld uit de automaat kwam, was er geen pasje meer aanwezig en waren beide mannen vertrokken. Kort daarna bleek er al een flink geldbedrag van de rekening van het slachtoffer te zijn afgeschreven.

Het signalement van de man de behulpzameman is:


- 30 á 40 jaar


- 1.70 a 1.75 meter lang


- blanke huid, donker halflang blond haar


- blauwe ogen, smal gezicht met indringende ogen


- donkere stoffen jas, driekwart lang met kraag en een donkere broek

Van de andere man is geen signalement bekend.

Mocht u informatie hebben over deze mannen, neemt u dan contact op met de politie: 0900 8844.

Autos uitgebrand

MAARSSEN Op zondagmorgen tegen 03.00 uur zijn aan het Zebraspoor door brand twee autos geheel uitgebrand en een andere auto is gedeeltelijk uitgebreid. Een getuige werd gealarmeerd door geluid van buiten. Deze getuige zag een auto in brand staan en belde direct 1-1-2. De twee aan weerzijde geparkeerd autos vatten vervolgens ook vlam. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Aanhouding na bedreiging met mes

WOERDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 november om ongeveer 04.00 uur een 43-jarige Utrechter aangehouden. Hij bleek onder bedreiging van een mes een 19-jarige man uit Woerden opgedragen te hebben met hem een horecagelegenheid te overvallen.

De politie kon de verdachte op aanwijzing van het slachtoffer en een alerte getuige aanhouden nog voordat er een overval plaatsvond. Bij insluiting op het politiebureau verzette de man zich waarbij een agent een wond aan het gezicht opliep. Tijdens fouillering troffen agenten een hoeveelheid hardrugs aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.