Politie Noord- en Oost Gelderland

Putten -  man ingesloten na vernieling ruiten woning      

De politie heeft zaterdagavond 21 november een 48-jarie man uit Putten aangehouden nadat hij in de Windhalmstraat in Putten enkele ruiten van een woning had ingegooid.


Het incident vond omstreeks 21.45 uur plaats. De man kwam tot zijn daad na relationele problemen. De Puttenaar werd ingesloten.

Ermelo - autobestuurder onder invloed                     

Een 75-jarige autobestuurder uit Putten bleek zaterdagavond 21 november bij een politiecontrole op de Harderwijkerweg in Ermelo onder invloed van alcohol.


Hij werd daarop omstreeks 22.00 uur aangehouden en op het bureau blies de man 0. promille. Tegen hem volgt een proces-verbaal.

Heerde - Twee man aangehouden na schermutseling op straat 

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zonmdag 22 november twee jongelui uit Heerde aangehouden, nadat er kort na 03.00 uur op de Dorpsstraat rumoer ontstond tussen een paar groepen horecabezoekers.


Een 22 jarige Heerdenaar werd aangehouden wegens vechten op straat.


Hij werd na verhoor en opmaken van een proces-verbaal in vrijheid gesteld.


Een 19-jarige plaatsgenoot werd kort vóór het opstootje aangehouden omdat hij op vorderring van een politieman de Dorpsstraat niet wilde verlaten.

Harderwijk - Twee man ingesloten na vernieling tuinmuurtje

De politie heeft in de ancht van zaterdag op zondag 22 november twee manen aangehouden kort nadat ze een stenen tuinmuurtje aan de Burg. de Meesterstraat in harderwijk hadden vernield.


De eigenaar werd wakker van een harde knal en zag het tweetal bij zijn kapotte muurtje
weglopen. Hij is direct achter het duo aangegaan en belde ondertussen de politie. Op de Havendam konden de beide mannen, een 25 jarige uit Enschedé en een 27-jarige uit Leiden, met medewerking van beveiligingsmedewerkers van een horecazaak, worden aangehouden. De politie heeft hen voor nader onderzoek ingesloten. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt. De schade zal op hen worden verhaald.

't Harde/ Ermelo - Man opgepakt na inrijden op            
autoverkoper                                              

Een 22-jarige man uit Amersfoort is zaterdagmiddag 21 november op de A28 onder Ermelo aangehouden, kort nadat hij in 't Harde met die auto op een autoverkoper was ingereden. De verdachte reed met een gekochte auto weg, maar had nog onvoldoende geld betaald. De autoverkoper wilde de man tegen houden, maar moest opzij springen om niet te worden overreden.


Het incident vond omstreeks 12.30 uur plaats aan de Koeweg in 't Harde. De benadeelde belde direct de politie, die kans zag de man met de auto op de A28 ter hoogte van strand Horst te onderscheppen. De man werd ingesloten voor nader onderzoek. De auto werd ingenomen.



---- --