Politie Gelderland-Zuid

Drie keer achterelkaar in de fout

Tiel, 22-11-2009 o Zaterdagmiddag ging een 38-jarige man uit Tiel in korte tijd drie keer in de fout. Eerst sloog hij een medewerker van een coffeeshop, daarna stal hij een fles drank bij een supermarkt en vervolgens viel hij een vrouw lastig en probeerde haar portemonnee te stelen. Drie maal is scheepsrecht: de man werd direct na deze feiten aangehouden.

Om half 2 gedroeg de Tielse verdachte zich vervelend in een coffeeshop in het centrum van Tiel. Een medewerker zei dat hij moest vertrekken en liep met de man naar buiten. Daar kreeg de medewerker, een 35-jarige inwoner van Tiel, een vuistslag.

De verdachte rende ervandoor richting een nabijgelegen supermarkt. Daar liep hij langs de kassa met een fles drank zonder te betalen. Hij werd achtervolgd door een medewerker, verloor zijn fles, maar wist te ontkomen.

Inmiddels was zijn signalement door de twee slachtoffers doorgebeld aan de politie. Zij wisten om wie het ging en zagen hem op de Markt. Daar viel hij een vrouw lastig en probeerde haar portemonnee te stelen. Dat mislukte en hij ging een café binnen. Daar werd hij aangehouden.

De verdachte zit vast op het politiebureau in Tiel voor verhoor. De coffeeshopmedewerker en de supermarkt hebben aangifte gedaan.

(11)