Politie Groningen


Zondag 22 november 2009

Provincie Groningen, 22-11-2009

Groningen: lastige stappers

Terwijl agenten in de Peperstraat bezig waren een ruzie tussen stappers te onderzoeken werden zij lastig gevallen door een 16-jarige Harenaar. Deze probeerde de agenten te intimideren en viel hen lastig. Nadat de jongen was gewaarschuwd werd hij uiteindelijk apart genomen. De jongen ging vervolgens volledig door het lint en begon de dienders op een onbehoorlijk wijze te beledigen. Hierop werd de verdachte aangehouden. Zij 17-jarige vriend en plaatsgenoot probeerde daarop de aanhouding te voorkomen en weigerde te vertrekken. Beide heren werd ingesloten in het politiebureau en krijgen een proces verbaal.

Veendam: taxi chauffeur door klanten mishandeld

Een 50-jarige taxichauffeur uit Veendam werd afgelopen in Siddeburen door vier van zijn klanten mishandeld. De man moest de klanten vervoeren van Oude Pekela naar Siddeburen. In Siddeburen wilde de mannen geld pinnen. Toen de taxi stopte gingen de heren er vandoor. Een zoektocht door het slachtoffer leverde het viertal op, maar de taxichauffeur kreeg vervolgens klappen van de verdachten. Hierna gingen de daders er vandoor. De politie stelt een onderzoek.

Kornhorn: vrouw slaat autoruit stuk

De politie heeft zaterdagnacht aan de Parel in Kornhorn een 39-jarige vrouw aangehouden. De vrouw had een taxi besteld van een 45-jarige Marumer. Toen de taxi arriveerde vertikte de vrouw de taxi in te gaan omdat ze haar drankje nog niet ophad. Toen de taxichauffeur haar weigerde nog weg te brengen begon ze tegen de auto te schoppen, probeerde de ruitenwissers te vernielen en sloeg een ster in de voorruit. Uiteindelijk werd de vrouw aangehouden meegenomen naar het politiebureau. Zij kreeg daar een proces verbaal.

Stadskanaal: mannen aangehouden voor mishandeling

Op de Hoofdstraat in Stadskanaal heeft de politie zaterdagnacht twee manen uit Musselkanaal aangehouden. De beide verdachten (21-jaar) hadden ruzie gekregen met een 21-jarige man uit Valthermond. Hierbij werd het slachtoffer met een glas gestoken. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld. De beide verdachte, tegen wie aangifte is gedaan, werden ingesloten voor een nader onderzoek naar de oorzaak van het gebeuren.

Groningen: aangehouden voor mishandeling

Op de Hoogstraat in de stad werd afgelopen nacht een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte had in een café aan de Gelkingestraat ruzie gekregen met een 26-jarige Groninger,. Hierbij werd het slachtoffer door de verdachte met een glas in zijn hoofd en lichaam gestoken. Het slachtoffer raakte daarbij behoorlijk gewond en hij moest in een ziekenhuis worden behandeld. De verdachte werd door agenten in de omgeving aangetroffen. Hij is vast gezet voor een nader onderzoek.

Groningen: ruzie met nieuwe lover

Op de Grote Markt werd zaterdagnacht een 34-jarige man uit Groningen met een glas in het gezicht geslagen. Hierbij liep de man verwondingen op die in een ziekenhuis werden behandeld. De man bleek bij een kroeg aan de Grote Markt ruzie te hebben gekregen met de nieuwe vriend van zijn ex. Dit ontaardde in een handgemeen waarbij de nieuwe lover de ex met een glas in het gezicht sloeg. De nieuwe lover, een 33-jarige stadjer kon direct worden aangehouden. Hij werd voor de rest van de nacht ingesloten in de Hooghoudtstraat.

Stadskanaal: man met gestolen fietsen aangehouden

Agenten zagen zaterdagmiddag op de Stelmaker een 33-jarige uit Vriescheloo met een aanhangwagen stilstaan. Toen agenten de man vroegen hoe hij aan de fietsen kwam kregen ze geen antwoord. Nadat de fietsen waren nagetrokken bleek dat drie van de vijf fietsen al snel als gestolen gesignaleerd stonden. De verdachte werd aangehouden. De aanhangwagen met de fietsen werd aan het bureau geplaatst voor een verder onderzoek. De man zit voorlopig vast.

Groningen: man krijgt kopstoot

In de Herestraat werd door de politie afgelopen nacht een 24-jarige man uit Appelscha aangetroffen. De man lag op straat en bloedde behoorlijk. Na een gesprek bleek het slachtoffer op de Grote Markt ruzie te hebben gehad waarbij hij een forse kopstoot kreeg toegediend. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een ziekenhuis waar hij ter observatie mocht blijven. De verdachte meldde zich later bij de agenten en verklaarde dat hij de kopstoot had gegeven omdat hij door het slachtoffer werd vastgegrepen. De verdachte, een 19-jarige man uit Froombosch mocht de rest van de nacht aan het bureau blijven.

Groningen: lastig man aangehouden en ingesloten

Bij het politiebureau aan de Rademarkt is zaterdagnacht een 20-jarige man uit Sappemeer aangehouden. De man was aan het bureau gekomen om een aangehouden vriend op te halen. Toen hij zijn zin niet kreeg begon hij de receptionisten van het bureau te beledigen en vervolgens trapte hij tegen deuren en ramen van het bureau. Toen de man uiteindelijk werd aangehouden voor vernieling zinde hem dat ook niet en verzette hij zich hevig. De man moest toch het onderspit delven en kreeg net als de vriend een plekje in de cel.

Veendam: diefstal scooter

Een 18-jarige jongen uit Wildervank werd zaterdagnacht op de Vredenrustlaan in Veendam beroofd van zijn scooter. Het slachtoffer werd belaagd door twee mannen en deze eisten zijn scooter op. Nadat de gewaarschuwde politie op het incident afkwam gingen de twee verdachten er op de scooter van het slachtoffer vandoor. Na een korte achtervolging kon een van de beide mannen, een 24-jarige Veendammer worden aangehouden. De scooter werd aan het slachtoffer terug gegeven en de verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek. De tweede verdachte zal later worden gehoord.

Bedum: aangehouden voor brandstichting

Zaterdagnacht werd in de Schoolstraat in Bedum een 16-jarige jongen aangehouden voor brandstichting van een auto. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd dat op de Bazuinlaan een geparkeerde auto in brand stond. Agenten stelden een onderzoek in en hoorden dat een viertal jongens bij de auto hadden gestaan. Vervolgens werd gemeld dat de vier nabij het gemeentehuis bezig waren een schaftkeet open te breken. Bij het zien van de agenten gingen drie jongens er vandoor. De vierde kon door de agenten worden opgepakt. De verdachte is ingesloten en een onderzoek naar de drie andere heren wordt ingesteld. De brandweer moest het voertuig blussen. De auto werd total loss weggesleept. Ook op de Ridderbosstraat bleek een auto in brand te zijn gestoken.

De politie doet verder onderzoek.

Groningen: alcoholzaken

Op diverse plaatsen heeft de politie aanhoudingen voor alcohol verricht.

Op de Warreboslaan in Surhuisterveen heeft de politie een 47-jarige man uit Surhuisterveen aangehouden. De man werd op de Kaleweg in Opende staande gehouden nadat hij al slingerend ion zijn auto reed. Nadat de man had geblazen en mee moest naar het bureau, weigerde hij zijn auto uit te komen. Uiteindelijk zag de verdachte kans weer te gaan rijden. Al slingerend reed hij naar Surhuisterveen achtervolgt door de politie. Hij zette zijn auto daar voor zijn woning stil. Hierna werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Aan het bureau bleek dat de verdachte 2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. De man staat enkele stevige boetes te wachten.


*Verder werd op het Beneden Oosterdiep een 18-jarige man uit Wildervank met 0.8 promille aangehouden. *Op de Stationsweg in Winschoten kreeg een 23-jarige man uit Duitsland een boete voor 0.85 promille.


*In Groningen werd een 30-jarige man uit de stad bekeurd voor 0.8 promille.


*In Slochteren kreeg een 20-jarige Winschoter als beginnend bestuurder een boete voor het rijden onder invloed met 0.4 promille. Hij bleek bovendien in de bocht bij de meubelhallen Kolham uit de bocht te zijn gevlogen en belandde daarbij met zijn autootje in een sloot.

Den Andel: onder invloed met invalidenkar te water

Op de Adrianaweg in Den Andel raakte een 58-jarige vrouw uit het dorp met haar invalidenauto in een brede tocht. De vrouw werd door omstanders uit het water gehaald. Zij bleek geen letsel te hebben opgelopen. Bij onderzoek werd wel vastgesteld dat de vrouw behoorlijk gedronken had. Een blaastest was niet mogelijk, waarop een bloedproef van de vrouw is genomen. Het rijbewijs van de vrouw was reeds eerder ingenomen en het voertuig waarin ze reed was niet verzekerd. Voordat de vrouw met haar auto te water raakte bleek ze al een fietster van de weg te hebben gereden. De fietster raakte daarbij licht gewond, terwijl de verdachte doorreed. De politie maakt een proces verbaal tegen de vrouw op.

Groningen :verlichting

Op de Parkweg heeft de politie zaterdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden 29 fietsers en bromfietsers bekeurd voor het niet hebben van enige verlichting. Een 43-jarige vrouw uit Groningen kreeg bovendien een boete voor het opgeven van een valse naam. De vrouw trachtte op deze manier aan een boete te ontkomen, maar ze werd ontmaskerd.