Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 november 2009


Rijbewijs ingevorderd
Enschede

Op vrijdag 20 november omstreeks 15.15 uur is een 64-jarige automobilist uit Enschede in Enschede gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man had teveel alcohol gedronken. Hij blies 2.16 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De man had even hiervoor een verkeersbord en een hek beschadigd met zijn auto aan de Geesinkweg. Op basis van getuigenverklaringen kon de politie de automobilist achterhalen. (2009055003)

Verkeersongeval met letsel
Vriezenveen

Op vrijdag 20 november omstreeks 10.00 uur is er op de Krijgerstraat in Vriezenveen een aanrijding ontstaan, waarbij een personenauto en een bromfietser betrokken waren. Een 30-jarige automobiliste uit Vriezenveen wilde een oprit van een woning liggend aan de Krijgerstraat inslaan. De 16-jarige bromfietser uit Vriezenveen, die achter de auto reed haalde de auto in toen deze afsloeg. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser kwam ten val en liep hierbij letsel op. De jongeman is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2009055185)

Rijbewijs ingevorderd
Vriezenveen

Op zaterdag 21 november omstreeks 01.30 uur is een 28-jarige automobilist uit Almelo op de N36 in Vriezenveen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man had teveel alcohol gedronken. Hij blies 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De man wilde de N36 oprijden, maar raakte in de slip en belandde tegen de vangrails. (2009055127)

Eenzijdig verkeersongeval met letsel Holten

Op zaterdag 21 november omstreeks 01.40 uur heeft er op de Oude Deventerweg in Holten ongeval plaatsgevonden, waarbij een 19-jarige fietser uit Holten betrokken was. De fietser was ten val gekomen en had hierbij letsel aan zijn hoofd opgelopen. Getuigen hebben de hulpdiensten gewaarschuwd. De jongeman is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2009055150)

Verkeersongeval met letsel

Fleringen

Op zaterdagmiddag 21 november omstreeks 16.50 uur heeft er op de Ootmarsumseweg in Fleringen een ongeval plaatsgevonden, waarbij twee personenauto's betrokken waren. Een 28-jarige automobilist uit Ootmarsum reed over de Ootmarsumseweg vanuit Fleringen richting Albergen. Een 79-jarige automobiliste uit Almelo reed hierachter en ter hoogte van de Fleringerveldweg wilde de eerste auto linksaf slaan. De automobiliste die hier achterreed merkte dit te laat op en reed tegen haar voorganger aan. De 79-jarige automobiliste en een 83-jarige inzittende uit Almelo liepen onbekend letsel op en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2009055313)

Eenzijdig verkeersongeval met letsel

Enschede

Op zondag 22 november omstreeks 01.25 uur kwam er een melding binnen dat een auto over de kop zou zijn geslagen op de Auke Vleerstraat in Enschede, nabij de Strootsweg. Ter plaatse bleek dat er in de auto vier personen hadden gezeten. Zij hadden alle vier letsel opgelopen. Een persoon zat nog in de auto toen de hulpdiensten arriveerden. Deze man, een 29-jarige inwoner van Elst, lag bekneld op de achterbank en is door de hulpdiensten uit de auto gehaald. De andere drie personen, waren een 27-jarige man uit Elst, een 28-jarige man uit Arnhem en een 39-jarige man uit Wagenvoort. Alle vier mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling aan het opgelopen letsel. De 29-jarige man uit Elst is opgenomen in het ziekenhuis. De 28-jarige man uit Arnhem was de bestuurder van de auto. Deze man had alcohol genuttigd en heeft een bloedproef ondergaan. Zijn rijbewijs is voorlopig ingevorderd. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van dit ongeval. (2009055371)

Voetganger ernstig gewond na aanrijding

Enschede

Op zondag 22 november omstreeks 00.05 uur is een voetganger gewond geraakt toen hij de weg overstak bij het viaduct tussen de bioscoop en het stadion. De 30-jarige voetganger uit Hengelo zag bij het oversteken een auto, die werd bestuurd door een 20-jarige automobilist uit Enschede over het hoofd, waardoor de aanrijding ontstond. De 30-jarige voetganger is met ernstig letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2009055379)

Hennepkwekerijen aangetroffen

Hengelo/Almelo

Op vrijdagmiddag 20 november werd er in een pand aan de Slachthuisweg in Hengelo een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij, waarin 110 grote planten stonden, is geruimd. In een aangrenzend pand werden nog eens 2900 kweekplantjes aangetroffen. Ook deze kwekerij is geruimd.

Op zaterdagmiddag 21 november werd in een woning aan de Gerard Doustraat in Almelo een hennepkwekerij aangetroffen. In deze kwekerij stonden 228 hennepplanten. De kwekerij is geruimd.

De politie stelt een nader onderzoek in i.v.m. deze hennepkwekerijen. (2009055057/2009055307)

Huisverboden uitgereikt

Enschede/Rijssen-Holten

Op zaterdag 21 november is aan een 40-jarige man uit Enschede een huisverbod uitgereikt. Op zondag 22 november is aan een 55-jarige man uit de gemeente Rijssen-Holten een huisverbod uitgereikt.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

(2009055178/2009055412)

Onrustzaaier ingesloten

Enschede

Op zaterdag 21 november omstreeks 00.40 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er veel lawaai en onrust was in en rondom een woning aan de Auskamplanden. De politie ging ter plaatse en trof hier een aantal personen aan. Een 44-jarige man uit Enschede is aangehouden in verband met openlijke geweldpleging tegen goederen. Tijdens de aanhouding en bij het overbrengen naar het politiebureau pleegde de man veel verzet en uitte hij bedreigingen en beledigingen. De man is ingesloten en in verzekering gegaan. (2009055113)

Getuigenoproep verkeersongeval

Enter/Wierden

Op zaterdag 21 november omstreeks 00.25 uur reed een 24-jarige bestuurster uit Albergen over de A1 in de richting van Almelo. Hierachter reed een 33-jarige automobilist uit Enschede en daarachter reed een 66-jarige automobilist uit Almelo. De bestuurster uit Albergen wilde een vrachtwagen inhalen en ging naar de linkerstrook. Een achteropkomende auto naderde haar met grote snelheid en wilde haar vermoedelijk rechts passeren. Dit ging niet, omdat de vrachtwagen hier reed. Vermoedelijk heeft diegene die deze auto bestuurde toch de auto van de vrouw uit Albergen weten in te halen. De vrouw uit Albergen moest toen uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Zij raakte toen met haar auto de vangrails en sloeg over de kop. Ze raakte gewond en ook een 18-jarige inzittende uit Albergen raakte gewond. Een passerende huisarts heeft de dames meegenomen voor behandeling op de huisartsenpost. De politie komt graag in contact met de bestuurder van de auto, die mogelijk betrokken is geweest bij deze aanrijding en met eventuele andere getuigen. Dit kan door contact op te nemen met de politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000. (2009055131)

Verkeerscontrole uitgaansverkeer

De Lutte

De politie Twente heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en met medewerkers van drugsexpertise Nederland een controle gehouden op uitgaansverkeer richting Duitsland. In de nacht van zaterdag 21 op 22 november is er gecontroleerd op o.a. snelheid, alcohol en drugs en identiteitspapieren. De resultaten van de controle waren: 12 automobilisten reden te hard. 1 automobilist reed zelfs zo hard (ruim 200 km/per uur), dat het rijbewijs is ingevorderd. 3 automobilisten hadden teveel alcohol genuttigd. Zij kregen rijverboden opgelegd. 2 personen waren in het bezit van een vals paspoort. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt dit verder. 1 persoon bleek nog een boete te hebben openstaan, deze is inmiddels betaald. 2 personen waren in het bezit van XTC en speed. Zij hebben hiervoor een proces-verbaal ontvangen. Ook is er een rijverbod opgelegd aan een automobilist i.v.m. het vermoeden dat deze bestuurder onder invloed van drugs verkeerde, tevens kon deze bestuurder geen rijbewijs tonen en was de auto niet APK gekeurd. Ook werd een persoon aangetroffen, die nog jeugddetentie had openstaan. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten. (2009055433)

Winkeldief aangehouden

Borne

Op zaterdag 21 november omstreeks 14.15 uur is een 28-jarige man uit Litouwen aangehouden i.v.m. verdenking van winkeldiefstal. De man was door medewerkers van een winkel aan het Dorsetplein aangehouden, nadat hij iets had weggenomen uit de winkel. De man gedroeg zich agressief richting het winkelpersoneel en de politie. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld. (2009055247)

Onrust station Hengelo

Hengelo

De politie heeft na afloop van de wedstrijd FC-Twente-Vitesse twee keer moeten ingrijpen, nadat bezoekers van deze voetbalwedstrijd ruzie met elkaar kregen. Deze ruzies vonden plaats op het station in Hengelo. Tegen 23.00 uur waren er een aantal FC-Twente supporters, die onderling ruzie kregen met elkaar en omstreeks 00.30 uur was dit wederom het geval. Een medewerkster van de NS en een politieagente zijn hierbij gewond geraakt. Een 25-jarige man uit Hengelo en een 21-jarige man uit de gemeente Dinkelland zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau waar zij zijn ingesloten en zijn gehoord. Inmiddels zijn zij weer heengezonden. (2009055356/2009055360)