Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.50 uur

Utrecht, 22-11-2009

Baldadigheid

UTRECHT Twee 13-jarige jongens zijn vrijdag rond 17.45 uur aangehouden voor baldadigheid bij een sportclub aan de Voorveldselaan.

De politie kreeg een melding over baldadigheid in het toiletgebouw van een sportclub aan de Voorveldselaan. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de beheerder twee 13-jarige jongens uit Utrecht al had aangehouden. De jongens hebben bekend en krijgen een HALT-straf. De politie heeft de ouders inmiddels ingelicht.

Diefstal fiets

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 november om ongeveer 00.40 uur een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor diefstal van een fiets.

Na een melding gingen agenten naar de Annastraat waar een man een fiets aan het stelen was. Politiebikers zagen zij ter hoogte van het Lucasbolwerk een man die voldeed aan het doorgegeven signalement. Hij had een damesfiets in zijn hand. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwerk

UTRECHT Op vrijdagavond 20 november omstreeks 23.20 uur heeft de politie een 19-jarige man aangehouden voor het illegaal afsteken van vuurwerk.

Na een melding gingen agenten poolshoogte nemen op het parkeerdek van een parkeergarage aan Boven Zevenwouden. Hier zou een groep jongeren met autos voor overlast zorgen en vuurwerk hebben gegooid. Het werd de agenten duidelijk dat er één man uit de groep vuurwerk had afgestoken. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en moest zijn vuurwerk inleveren. De andere jongeren zijn aangesproken op hun gedrag.

Snorfietser te diep in het glaasje gekeken

VLEUTEN Vrijdagavond rond 21.45 uur is een 39-jarige snorfietser uit De Meern aagenhouden op de Wilhelminalaan omdat hij te veel had gedronken.

De man viel op door zijn rijgedrag; hij ging bij het afslaan van de Bottensteinweg naar de Wilhelminalaan bijna onderuit. Surveillerende agenten hielden hem staande. Een ademanalyse wees 605 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Aanrijding en te veel gedronken

UTRECHT Zaterdagavond tegen middernacht was er een aanrijding op t Goylaan tussen twee autos. Een 44-jarige bestuurder uit Houten verleende geen voorrrang aan een 19-jarige bestuurder uit Utrecht. Aangezien de man uit Houten nogal naar alcohol rook, schakelde de andere automobilist de politie in.

Een ademtest wees 840 ug/l uit. De man werd aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Te diep in het glaasje gekeken

UTRECHT Zaterdagavond even na middernacht gaf een 24-jarige automobilist uit Utrecht geen voorrang aan een politieauto op het Plein van Berlage. De man kon staande worden gehouden. Een ademtest wees 665 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren.