Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 22 november

Schagen, 22-11-2009 o 13.30 uur

Grote alcoholcontroles

Alkmaar, zaterdag 21 november 2009.

Tussen vrijdagavond 22.30 uur en zaterdagmorgen 04.00 uur heeft de politie een grote alcoholcontrole gehouden op de Nieuwe Schermerweg. Daarbij werden 665 blaastesten afgenomen. 18 automobilisten bliezen over de streep en kregen een proces-verbaal wegens het plegen van het misdrijf rijden onder invloed van alcohol. De hoogste score was ruim drie maal teveel: 700 ug/l (tot 220 toegestaan).

Eén automobilist werd bekeurd omdat hij onder invloed van drugs was. Van hem werd bloed afgenomen voor nader onderzoek. Een andere automobilist weigerde iedere medewerking en beledigde de agenten. Ook tegen hem werden diverse processen-verbaal opgemaakt evenals tegen een man die reed terwijl zijn rijbewijs al was ingenomen. Van vier bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingenomen en er werden nog twee openstaande boetes geïnd met een totaal bedrag van ruim 400 euro.

Alkmaar, zondag 22 november 2009.

Deze controle op de Nieuwe Schermerweg werd op zaterdag 21 november tussen 21.00 en 24.00 uur herhaald. Daarbij werden 169 automobilisten gecontroleerd op drankgebruik waarvan er vier te diep in het glaasje hadden gekeken. De hoogste score was hier 540 ug/l (tot 220 toegestaan).

Vervolgens werd de controle verplaatst naar de Kennemerstraatweg. Hier werden op zondag tussen 01.00 en 04.00 uur 151 automobilisten gecontroleerd op drankgebruik. Dit leidde tot vier processen-verbaal wegens het rijden met drank op. De hoogste score was hier 865 ug/.

Aanhouding na mishandeling

Alkmaar, vrijdag 20 november 2009.

Rond 23.30 uur werd in een woning op de Omval een 43-jarige man uit Sint Annaparochie aangehouden. Hij had kort ervoor een stiefbroer van zijn vriendin belaagd uit jaloezie. Het slachtoffer, een 62-jarige man uit Stompetoren had een snee in zijn lip en moest worden behandeld in het ziekenhuis. De verdachte is voor de nacht ingesloten en is op zaterdag 21 november met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Man gaat buurman met klauwhamer te lijf

Den Helder, zaterdag 21 november 2009.

Gisteravond rond 22.00 uur is een 48-jarige man uit de Diezestraat zijn buurman te lijf gegaan met een klauwhamer. De buurman had een opmerking gemaakt over geluidsoverlast. Dit pikte de 48-jarige niet waarna hij gewapend met de hamer verhaal ging halen. De buurman kon hem overmeesteren zonder gewond te raken waarna de verdachte door de politie werd aangehouden en in de loop van zaterdag met een proces-verbaal op zak werd heengezonden.

Snorder betrapt

Heerhugowaard, zaterdag 21 november 2009.

Om tegen betaling personen te mogen vervoeren is een taxivergunning nodig ingevolge de Wet Personenvervoer. Rond 02.00 uur werd op de Middenweg bij een alcoholcontrole een 48-jarige chauffeur uit Heerhugowaard betrapt die tegen betaling van 30 euro vier personen vervoerde in zijn privéauto. Tegen deze zogenaamde snorder is een proces-verbaal opgemaakt. De man bleek niet gedronken te hebben.

Aanhouding na mishandeling

Castricum, zaterdag 21 november 2009.

Rond 02.30 uur kreeg een horeca-uitbater aan de Dorpsstraat enkele klappen van een agressieve dronken klant. Deze 23-jarige man uit Castricum was heel vervelend en onder invloed van drank en drugs. Hij werd door de politie aangehouden en ingesloten en in de loop van de zaterdag met een proces-verbaal wegens mishandeling en belediging heengezonden.

Flinke score voor drankrijder

Wervershoof, zaterdag 21 november 2009.

Kort na middernacht zagen agenten op de Onderdijk een 58-jarige automobilist uit Twisk rijden die zij controleerden op drankgebruik. De man had duidelijk te diep in het glaasje gekeken en blies aan het bureau ruim vier maal de toegestane hoeveelheid: 925 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Onderzoek naar aanleiding van zware mishandeling

Alkmaar, zaterdag 21 november 2009.

Rond 00.30 uur is er op het Waagplein gevochten tussen enkele mannen. Een 37-jarige man uit Alkmaar die met een groepje was kreeg ruzie met een 24-jarige man uit Ursem die ook met vrienden aan het stappen was. Ze liepen tegen elkaar aan in een café waarna ze naar buiten gingen. Over en weer werd met een glas in de hand geslagen waardoor beiden verwondingen opliepen. De 37-jarige man moest daarvoor behandeld worden in het ziekenhuis. De 24-jarige man werd door de politie aangehouden en ingesloten en in de loop van de zaterdag gehoord. Hij is na de middag heengezonden. De politie zet het onderzoek voort.

Dronken man rijdt tegen bank op (tevens homepagebericht)

Callantsoog, zaterdag 21 november 2009.

Rond 20.45 uur is een stomdronken 25-jarige Poolse automobilist uit Callantsoog met zijn auto per ongeluk tegen het bankgebouw aan het Dorpsplein gereden. De man was in een bocht de macht over zijn stuur kwijt geraakt. Al snel werd duidelijk waarom; hij was stomdronken. Aan het bureau in Schagen blies de man maar liefst 1365 ug/ en dat is 15 maal meer dan de toegestane 90 ug/l voor een beginnend bestuurder. Het had geen zin meer om het rijbewijs van de man in te nemen want dat was in oktober al gebeurd wegens het rijden met drank op. Zijn auto is nu aan het bureau gezet en hij kreeg opnieuw een proces-verbaal. De auto raakte total loss en het bankgebouw liep schade aan de pui op.

Bekeuringen na onrust in centrum

Heiloo, zondag 22 november 2009.

Rond 02.30 uur kreeg de politie signalen van toezichthouders in het uitgaansleven dat de sfeer op de Heerenweg na sluitingstijd onrustig werd. Publiek bleef op straat hangen en er dreigden opstootjes. De politie heeft het publiek gevorderd naar huis te gaan. Enkele volwassen personen voldeden daar niet aan en bleven provocerend staan. Hierna werd een 37-jarige man uit Heiloo aangehouden. Hij wilde niet in de dienstauto plaatsnemen en omstanders keerden zich tegen de politie. Een 35-jarige man uit Heiloo werd hierbij ook aangehouden en de politie moest licht geweld gebruiken om uit de situatie te komen. De aangehouden verdachten zijn later in de nacht met een bekeuring op zak naar huis gestuurd.

Dronken man zonder rijbewijs rijdt bloempot omver

De Rijp, zondag 22 november 2009.

Vannacht rond 03.15 uur reed een 19-jarige automobilist uit Purmerend op het Rolderspad een bloempot omever. De eigenaar was er getuige van en sprak de man aan. Toen de eigenaar naar binnen ging om een notitie te maken ging de veroorzaker er vandoor. De politie kon hem, samen met beveiligingsmedewerkers, elders in de gemeente vinden. De man werd aangehouden en moest blazen omdat hij had gedronken. Aan het bureau blies hij als beginnend bestuurder ruim acht maal de toegestane hoeveelheid: 730 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij kon zich bovendien niet legitimeren en beschikte niet over een rijbewijs. Tegen de man zijn derhalve diverse processen-verbaal opgemaakt.

Kapotte uitlaat valt op

Hoorn, zondag 22 november 2009.

Rond 06.00 uur zagen surveillerende agenten op de Oostergouw een 36-jarige vrouw uit Wervershoof rijden met een kapotte uitlaat. Het achterste gedeelte van de knalpot sleepte over het asfalt en ze reed bovendien zonder verlichting. Al gauw bleek waarom de vrouw het allemaal niet zo nauw nam. Ze had flink gedronken en werd dan ook aangehouden. Aan het bureau blies ze bijna drie maal de toegestane hoeveelheid: 655 ug/l (tot 220 toegestaan). Haar rijbewijs werd ingenomen en ze kreeg een proces-verbaal.

Ex-bewoner breekt in

Den Helder, zaterdag 21 november 2009.

Rond 19.30 uur kwam een bewoner van een flatwoning aan de Meidoornstraat thuis maar hij kon zijn huis niet in. De voordeur was aan de binnenkant op slot gedaan. Agenten hebben de voordeur geforceerd en vervolgens werd in de slaapkamer, onder het bed, een inbreker aangetroffen. Het ging op een 42-jarige zwervende man die enige maanden geleden tijdelijk onderdak in de flat had gekregen van de bewoner. Hij was er daarna echter uitgezet omdat hij zich ging misdragen en dingen uit huis pikte. De verdachte is ingesloten in verband met een verder onderzoek door de politie.

Overval op horecaman, politie zoekt getuigen (tevens opsporingsbericht)

Castricum, zondag 22 november 2009.

De 38-jarige eigenaar van enkele horecagelegenheden is vanmorgen om 06.00 uur overvallen aan de Laan van Albertshoeve door twee onbekend gebleven mannen. De man werd bedreigd met een vuurwapen en een knuppel en moest de dagopbrengst van zijn bedrijven afgeven. Hij kreeg een klap met de knuppel tegen zijn hoofd waardoor hij viel en zijn dagopbrengst los moest laten.

De daders verdwenen met de buit in een auto over de Dorpsstraat in de richting van Heemskerk. Daar trof de politie de vluchtauto later op straat aan. Het voertuig is voor nader onderzoek in beslag genomen.

De daders waren in het donker gekleed en droegen bivakmutsen. Ze waren 1,80 tot 1,85 meter lang.

Bent u getuige geweest van de overval, of heeft u informatie die naar de daders kan leiden, bel dan met de politie in Castricum via 0900-8844.

Politieonderzoek naar twee zware mishandelingen

Den Helder, zondag 22 november 2009.

Vanmorgen rond 04.00 uur kreeg de politie de melding vanuit het ziekenhuis dat er een 36-jarige man uit Haarlem bij de EHBO binnen was gekomen met flinke verwondingen. De man had ondermeer een oogkasfractuur, een jukbeenfractuur en pijnlijke ribben. Hij zou op een feest in Breezand in elkaar zijn geslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen die tot dit letsel hebben geleid. De man is in het ziekenhuis opgenomen.

Vanmorgen rond 05.00 uur kreeg de politie de melding van een bezorgde moeder dat haar 20-jarige zoon uit Den Helder thuis was gekomen met enkele messteken in zijn onderarm. Hij zou die hebben opgelopen na cafébezoek in de stad. De jongen is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en de politie stelt een nader onderzoek in.

Twee verdachten van woninginbraak aangehouden

Alkmaar, zondag 22 november 2009.

De afgelopen week heeft de politie twee mannen uit Alkmaar aangehouden van 15 en 23 jaar oud. De jongste van het stel werd herkend door een zeer oplettende getuige die had gezien dat hij zich op had gehouden bij een pand waar eerder in november ingebroken bleek te zijn.

De getuige zag hem lopen op woensdag 18 november en belde onmiddellijk de politie die hem op de Nieuwlandersingel aantrof in gezelschap van de 23-jarige man. Van deze laatste man bleek al snel dat hij vermoedelijk niets met de inbraak te maken heeft gehad en hij werd die middag dan ook in vrijheid gesteld.

De 15-jarige jongeman werd in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek. Er wordt de laatste tijd regelmatig ingebroken in de wijk Alkmaar Zuid en gekeken is of hij daar iets mee te maken kon hebben. Omdat daar voorlopig niet van is gebleken is hij donderdag 19 november in vrijheid gesteld. De jongeman blijft nog wel verdachte.

Het onderzoek wordt voortgezet en de politie roept getuigen dan ook op om meldingen en aangifte te blijven doen. Mocht u iets opvallends zien in uw straat of omgeving bel dan met de politieservicelijn: 0900-8844. Wanneer haast geboden is kunt u ook bellen met 112.

Twee gewonden bij frontale aanrijding

Zuidschermer, zondag 22 november 2009.

Rond 11.45 uur vond er een frontale aanrijding plaats tussen twee personenautos op de Westdijk. Een vrouw die kwam uit de richting van Alkmaar, botste door onbekende oorzaak tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een man. De vrouw liep een hoofdwond en beenletsel op en zat bekneld in haar voertuig. Ze moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De man liep ook nog onbekend letsel op maar beide partijen waren aanspreekbaar. Een kindje in de auto van de vrouw bleef ogenschijnlijk ongedeerd. De beide slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd. Personeel van een traumahelikopter verleende assistentie. De personalia van de betrokkenen zijn nog niet bekend.