Politie Gelderland-Midden

Dance-evenement druk bezocht en in goede sfeer verlopen
Publicatiedatum: 22-11-2009 14:59:42

ARNHEM - Het dance-evenement Qlimax dat zaterdag 21 november werd gehouden in het Arnhemse Gelredome is volgens de politie rustig en in goede sfeer verlopen. Wel werden er 125 personen aangehouden wegens het bezit van (hard)drugs. De grootste hoeveelheid die bij een persoon werd aangetroffen was 17 XTC pillen en 25ml GHB. De meeste verdachten werden aangehouden in het bezit van XTC-pillen. Daarnaast waren enkele verdachten in het bezit van cocaïne, amfetaminen, speed en buisjes GHB. De politie heeft alle drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het evenement trok zaterdag 27.500 bezoekers. Van de 125 aangehouden verdachten, zijn er uiteindelijk 33 gedagvaard. Verder kreeg een aantal verdachten een boete opgelegd die gelijk werd afgerekend. Door justitie is een totaalbedrag van 1.235 euro aan boetes geïnd. Twee personen, een 20-jarige man uit Almelo en een 31-jarige Rhedenaar kregen taakstraffen opgelegd (van respectievelijk 80 en 60 uur).

Naast de aanhoudingen wegens bezit van verdovende middelen hield de politie nog twee personen aan voor het verstoren van de openbare orde.