KNHS

Moorlands Totilas ook in Stuttgart heer en meester 22 november 2009
Edward Gal - Moorlands Totilas

STUTTGART (KNHS) - Met een zeer goede score van 79.021% in de Grand Prix en een waardering van 87.800% in de Kür waren Moorlands Totilas en Edward Gal (Harskamp) ook in Stuttgart heer en meester. Bedroeg de voorsprong op de nummer twee in de Grand Prix, de Duitse Anabel Balkenhol met Rubins Royal, bijna tien procent, in de Kür zetten Gal en Totilas de Belgische ruiter Jeroen Devroe, die met Apollo van het Vijverhof als tweede eindigde, op bijna 14% achterstand. In de Grand Prix was Devroe nog als derde geëindigd, terwijl Balkenhol in de Kür derde werd.

Naast Gal en Moorlands Totilas kwam ook Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Exquis Escapado in actie. In de Grand Prix eindigde Minderhoud als zesde, terwijl hij in de Kür als zevende eindigde. Jeannette Haazen (Neeroeteren) eindigde in de Grand Prix met Nartan als dertiende en plaatste zich daarmee niet voor de Kür.

"Nadat ik de Grand Prix had gereden kwam er van het Duitse publiek een spontane staande ovatie. Totilas ging heerlijk ontspannen door de baan en maakte nergens een misser. In de Kür begon het publiek zelfs tijdens de proef al te applaudisseren", vertelde een blije Edward Gal. De gitzwarte zoon van Gribaldi liep ook nu weer heerlijk ontspannen. "Ik ben vooral blij dat iedereen zo spontaan enthousiast reageerde op wat wij hebben getoond".
Voor Minderhoud was het allemaal iets minder. "In de Grand Prix hadden we geen echte missers, maar onze prestatie was het net niet. In de Kür liep het allemaal net iets beter, maar de stap bleef gewoon en in de pirouette sprong hij om, en dat kost direct een vracht strafpunten. Laten we het er maar op houden dat Stuttgart niet mijn wedstrijd was", aldus Minderhoud.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.stuttgart-german-masters.de

Uitslag Kür (za):


1) Edward Gal (Harskamp) - Moorlands Totilas (Gribaldi x Glendale) - 87.800

2) Jeroen Devroe (Bel) - Apollo van het Vijverhof - 73.900
3) Anabel Balkenhol (Dui) - Rubins Royal - 72.800 7) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Exquis Escapado - 70.100 13) Jeannette Haazen (Neeroeteren B.) - Nartan (Jazz x Le Faquin) - 63.489

Uitslag Grand Prix (vr):


1) Edward Gal - Moorlands Totilas - 79.021

2) Anabel Balkenhol (Dui) - Rubins Royal - 69.319
3) Jeroen Devroe (Ebl) - Apollo van het Vijverhof - 68.596 6) Hans Peter Minderhoud - Exquis Escapado - 66.979

Foto Edward Gal met Moorlands Totilas door: www.melissen.net
Zie het origineel