KNHS

Zoer mist nipt barrage in Stuttgart
22 november 2009
Albert Zoer - Sam

STUTTGART (KNHS) - In de vijfde wereldbeker kwalificatiewedstrijd leek Albert Zoer (Echten) lang op weg om zich bij de selecte groep ruiters te rijden dat zich plaatste voor de barrage. Op alle hindernissen toonde Sam over veel vermogen te beschikken en was de controle optimaal. Op de laatste hindernis, een steilsprong met daaronder een sloot, taxeerde de ruin de bovenste paal net niet goed, die daarop prompt viel. Zoer had wel de snelste tijd genoteerd, waardoor hij als tiende eindigde.

Jur Vrieling (Holwierde), die met VDL Oramé op zaterdagavond nog het barrièrespringen had gewonnen en met Alwin het Knock Out op zaterdagmiddag, kwam er achter dat de opgave in de wereldbeker voor hem en zijn paard VDL Oramé net iets te zwaar was. Vrieling kwam met 12 strafpunten aan de eindstreep. Marc Houtzager (Rouveen) werd in de laatste lijn pal voor de hindernis weer eens geconfronteerd met een bokkende Opium VS. Daardoor was niet alleen de afstand helemaal weg, maar was er ook geen controle meer. Houtzager en Opium VS verlieten de piste met 17 strafpunten.

In de barrage, waarvoor zich tien combinaties hadden geplaatst, zegevierde de Duitser Ludger Beerbaum met Gotha voor de Fransman Michel Robert met Kellemoi de Pepita, die vorige week in Doha nog de hoofdprijs won ter waarde van 300.000,-- euro. De Duitser Carsten Otto Nagel werd derde met Corradina. De Zwitser Daniel Etter kon in Stuttgart geen punten aan zijn totaal toevoegen, maar hij blijft wel aan de leiding gaan van de West-Europese League, terwijl Eric van der Vleuten (Mierlo), die niet in Stuttgart reed, tweede blijft. De Zwitser Pius Schwizer neemt nu de derde plaats in, voor de Duitsers Marco Kutscher en Ludger Beerbaum en Albert Zoer staat op de 12de plek.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.stuttgart-german-masters.de

Uitslag WB springen (zo):


1) Ludger Beerbaum (Dui) - Gotha - 0 / 0 - 38.25
2) Michel Robert (Fra) - Kellemoi de Pepita - 0 / 0 - 39.09
3) Carsten-Otto Nagel (Dui) - Corradina - 0 / 0 - 39.19 10) Albert Zoer (Echten) - Sam (Calvados x Ahorn) - 4 31) Jur Vrieling - VDL Oramé (Indoctro x G.Ramiro Z) - 12 37) Marc Houtzager (Rouveen) - Opium VS (Polydor x Bormio xx) - 17

Tussenstand WB springen (officieus):


1) Daniel Etter (Zwi) - 40

2) Eric van der Vleuten (Mierlo) - 37

3) Pius Schwizer (Zwi) - 36
12) Albert Zoer - 25

Uitslag Barrièspringen (za):


1) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Oramé (Indoctro x G.Ramiro Z) - 0 / 3

1) Marco Kutscher (Dui) - Collard - 0 / 3

1) Denis Lynch (Ier) - Upsilon d'Ocquier - 0 / 3

Uitslag Knockout springen (za):


1) Jur Vrieling - Alwin

2) Mario Stevens (Dui) - Enrique

3) Natale Chiaudani (Ita) - Snai Etoile de Campalto 3) Mikael Forsten (Fin) - Triomphe

Uitslag springen 1.50 m (vr):


1) Edwina Alexander (Aus) - Cevo Itot du Chateau - 0 / 62.11
2) Jur Vrieling - VDL Oramé - 0 / 62.82

3) Judy-Ann Melchior (Bel) - Levisto Z - 0 / 63.36 9) Marc Houtzager (Rouveen) - HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) - 0 / 67.22

Foto Albert Zoer met Sam door: www.melissen.net
Zie het origineel