Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 22-11-2009

Hennepkwekerij in Roosendaal, bewoner belt zelf

ROOSENDAAL: Vanmiddag is in een pand aan de St Josephstraat een hennepkwekerij met 350 planten aangetroffen. De 23-jarige bewoner is verhoord over de plantage. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat er vanuit de woning zelf contact was opgenomen. De verdachte belde zelf de politie omdat buurtbewoners de plantage toch al ontdekt hadden en wellicht dit zouden doorgeven.

Politie gebruikt pepperspray voor agressieve man

STEENBERGEN: Een 27-jarige man uit Tholen had vannacht wel een kwade dronk. Hij kreeg ruzie met zijn vriendin die wilde dat hij nog zou autorijden. Agenten kwamen door de Kaaistraat gereden en zagen het stel ruzie maken. De dienders gingen poolshoogte nemen en zagen dat de verdachte zijn vriendin bij haar keel pakte. Vervolgens richtte hij zijn agressie op de agenten. De verdachte bedreigde daarbij een van de agenten en verzette zich hevig. De politiemensen hebben na
herhaalde waarschuwing pepperspray in het gezicht gespoten, tegen de grond gewerkt, geboeid en aangehouden. Vandaag toonde hij heel veel spijt van zijn onbehoorlijke gedrag. Hij krijgt een proces-verbaal.

Dronken Slowaak rijdt met auto bosschages in

ZEVENBERGEN: Een 28-jarige Slowaak is vannacht omstreeks 01.00 uur met zijn auto terwijl hij over de Stationslaan reed de bosschages ingereden. Agenten die over de Pastoor van Kessellaan reden zagen het ongeval gebeuren. Ze zijn er naar toe gegaan en hebben de bestuurder die probeerde zijn auto weer te starten, aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn. De man die uit Slowakije bleek te komen, gaf in het Duits toe dat hij gedronken had. Aan het bureau blies bij maar liefst 1020 ugl, bijna vijf keer het toegestane maximum. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Brand in chalet

BERGEN OP ZOOM: Vannacht werd omstreeks 00.05 uur een brand gemeld in een chalet op een camping aan het Vredenburg. De brandweer heeft de brand geblust. Er waren bij het uitbreken van de brand geen bewoners thuis. De politie houdt rekening met brandstichting.

Jongens (11 en 12 jaar) steken folders in brand

ROOSENDAALTwee jongens van 11 en 12 jaar zijn zaterdagavond rond 18.00 uur betrapt aan de Druivenberg, terwijl zij daar folders in brand staken. Oplettende buurtbewoners hadden de jeugdige vandaaltjes in de kraag gevat. Hun ouders hebben toestemming gegeven om via Bureau Halt / STOP de zaak af te doen.

Poolse bestuurder onder invloed

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht op de Stationsstraat omstreeks 05.25 uur een 27-jarige Poolse man aangehouden ter zake rijden onder invloed. Hij bleek korter dan vijf jaar over een rijbewijs te
beschikken en wordt daarom aangemerkt als beginnend bestuurder. Hij blies 265 ugl. Hij werd gecontroleerd omdat hij met slingerend zijn auto vanaf de Westelijke Havendijk in verboden richting reed, naar de Kade.

Pakketje herfstbladeren a 200 euro (persbericht KLPD)

Zaterdag 21 november hield de Dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten haar periodieke drugscontrole op het station van Roosendaal. Tussen 13.00 en 21.00 uur zijn de reizigers in de internationale treinen naar België gecontroleerd op drugsbezit.

In totaal zijn 16 mensen (Belgen, Fransen, Polen en Litouwers) door de drugshond aangewezen op mogelijk bezit van drugs. Zij zijn
aangehouden, na onderzoek zijn bij 9 personen drugs aangetroffen. In totaal gaat het om 50 gram softdrugs. Na opmaken van een
proces-verbaal of een transactie van 180 euro of een dagvaarding zijn ze heengezonden.

Een van de mannen was in bezit van een portie 'hennep' in plastic verpakt, waarvan hij verklaarde dat hij dat van een onbekende op een straat in Roosendaal had gekocht voor een bedrag van 200 euro. Dit pakketje van 50 gram bleek na onderzoek te bestaan uit herfstbladeren. De drugshond sloeg bij hem aan op een blokje hasj van 1 gram dat de man ook bij zich had.

Auteur
Willem van Hooijdonk