Politie Zeeland



O-3482-2009 Diefstal uit woning, Yerseke
Tussen zaterdagmiddag 17.50 uur en zaterdagavond 18.10uur zijn, uit een woning aan de Bernhardstraat in Yerseke een bankpas en sieraden met onbekende waarde weggenomen.
Rond 17.50 uur belden een onbekende jongen en meisje aan bij de woning. Met een smoes wist het tweetal de woning binnen te komen. Rond 18.10 uur vertrok het tweetal weer. Kort na het vertrek van de jongen en het meisje ontdekte de bewoonster de diefstal.
Door de politie is een buurtonderzoek en een technisch onderzoek ingesteld.

O-3483-2009 Onder invloed en zonder rijbewijs, Goes
Zaterdagavond rond 18.55 uur is een 42-jarige automobilist uit Polen, aan de Koepoort in Goes gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er een personenauto slingerend over de 1e Deltaweg in de richting van Goes reed.
De agenten die een kijkje gingen nemen zagen op de Middelburgsestraat een personenauto rijden met een lange rij auto's daarachter.
Ter hoogte van de Westwal kon de politieauto achter de personenauto komen waarop de bestuurder een stopteken kreeg. Dit werd echter niet door de bestuurder gezien en, met een gangetje van ongeveer 20 km/h reed hij verder.

Na een rondje over de rotonde van de M.A. de Ruijterlaan te hebben gereden reageerde de automobilist uiteindelijk op de politiesirene. Op het parkeerterrein van de Koepoort stopte hij.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,7 maal teveel had gedronken. Ook bleek dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 9 uur.

O-3484-2009 Diefstal uit woning, Krabbendijke
Zaterdagavond rond 19.10 uur is er ingebroken in een woning aan Drie Minuten in Krabbendijke.
Rond genoemd tijdstip hoorde de bewoner, die boven was, dat er twee personen in zijn woning waren. Toen hij iets riep verliet het tweetal de woning.
Toen de bewoner beneden ging kijken bleek dat er een raam was opengebroken en er sieraden met onbekende waarde uit de woning waren weggenomen.
Door de politie is een buurtonderzoek en een technisch onderzoek ingesteld.

O-3485-2009 Rijden onder invloed, Goes
In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.40 uur is een 46-jarige automobilist uit Yerseke, aan de Patijnweg in Goes gecontroleerd op het rijden onder invloed.
De man werd gecontroleerd omdat hij opvallend langzaam (20 á 30 km/h) en slingerend over de weg reed.
Uit ademanalyse bleek dat hij ruim 3,3 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.