Nederlandse Moslim Omroep

Hier ben ik Allah: Labbaik Allahoema Labbaik !

Maandag a.s. begint de hadj 2009 en stromen moslims van over de hele wereld samen naar Mekka. Niet alleen de vervulling van de bedevaartsrituelen tellen, ook de periode van voorbereiding is betekenisvol. De NMO wijdt haar programma InFocus aan de hadj: de rituelen en het verlangen.

De bedevaart naar Mekka is een religieuze verplichting voor iedere moslim die hiertoe lichamelijk en financieel in staat is. Maanden, jaren of zelfs een heel mensenleven lang leven moslims toe naar deze gang naar het huis van Allah. Hun verlangen is de aandrijving van een religieus leven. Dit programma rond de beleving door de bedevaartganger verloopt via drie rode lijnen: de verwachtingen van het echtpaar Salim, de herderlijke instructie door imam Soekirman en de literaire visie van de Bulgaars-Duitse schrijver Ilija Trojanow, die zelf op hadj ging en zijn observaties publiceerde.

Dit programma werd gemaakt door Hans Wynants en Gerald van Bronkhorst als het slot van hun serie De Wegen naar Allah. Aan de uitzending werkten mee het echtpaar Akbar Ali Salim en Saira Gatoen Salim en imam Remy Soekirman.

Programma: InFocus over de hadj
Uitzending: zondag 22 november 2009 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2 Daarna blijvend beschikbaar op de website nmo.nl
Herhaling: zaterdag 28 november 2009 van 10.20 tot 10.50 uur op Nederland 2

Klik hier voor InFocus over de hadj
Klik hier voor onze programmering op themakanaal Spirit 24 Klik hier als u onze persberichten niet wenst te ontvangen




Nederlandse Moslim Omroep