Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Vergelijk nieuwe zorgpolissen

De nieuwe zorgpolissen voor 2010 staan op kiesBeter.nl. Het kan de moeite waard zijn om de huidige polis te vergelijken met andere polissen en verzekeraars. Opzeggen van de huidige polis moet voor 1 januari aanstaande. Tot 1 februari 2010 kan men zich dan aanmelden bij de nieuwe verzekeraar.

logo kiesbeter Deze maand valt bij iedereen het aanbod van de verzekeraar voor de zorgpolis 2010 op de mat. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat er dit jaar meer animo is om zich in de nieuwe zorgpolis te verdiepen: 90% is van plan om dit te gaan doen. Elk jaar veranderen de zorgverzekeraars hun premies maar ze passen vaak ook de voorwaarden aan. Waar mensen op moeten letten bij het vergelijken van polissen hangt af van hun persoonlijke situatie.

Nieuw op kiesBeter.nl is dat men rechtstreeks voor een bepaalde aandoening of vergoeding kan bekijken welke verzekeraar de hoogste dekking biedt.

KiesBeter.nl helpt daarnaast door voor verschillende leeftijdsgroepen en enkele chronische ziekten te laten zien welke vergoedingen vooral van belang zijn. In voorgaande jaren bleek dat mensen die polissen vergelijken met name letten op fysiotherapie, tandzorg en brillen en contactlenzen. Overigens verschilt dit duidelijk per leeftijdscategorie. Zo letten jonge mensen op anticonceptie of kraamzorg, terwijl ouderen meer geĂŻnteresseerd zijn in brillen en fysiotherapie.

Bron: KiesBeter
22 november 2009