Wereldmuziek in Breda


Savannah en Balfort brengen folk in Oncle Jean

BREDA, 20091115 -- Op 22 November treden de wereldmuziekgroepen Savannah en Balfort op in Oncle Jean aan de Ginnekenweg in Breda. Zij zullen afzonderlijk en gezamenlijk een groot aantal liederen brengen uit onder andere Oost- en Zuid-Europa, Afrika en Zuid-Amerika, maar ook uit Ierland en Vlaanderen (Mistero Buffo).

Savannah en Balfort gaan er een bijzonder mooie middag van maken deze zondag in de sfeervolle Orangerie van Oncle Jean. De repertoires van Savannah en Balfort sluiten mooi op elkaar aan, en dat inspireerde tot het organiseren van dit concert. De Limburgse Theaterzanggroep Savannah speelt het publiek op een aanstekelijke wijze de liederen toe. Het repertoire bestaat op dit moment uit 90 liederen: volksliederen, ballades, strijdliederen, liefdesliederen, eigen liederen, cabaretliederen, uit meer dan 25 landen, van alle werelddelen. Inmiddels zijn al 57 van hun liederen op een drietal cd's vastgelegd.

Balfort is een Bredase muziekgroep die ook wereldmuziek vertolkt uit een veelheid aan landen. De groep bestaat ruim tien jaar en trad tot voor kort op onder de naam WeZienWel.nl. De vocalisten zijn Til Joosen, Diana Vogelzang, Annemarie de Leeuw, Agnes Krooswijk, Hagar de Grauw, Ria Wiegeraad, Bart van Roosmalen en Jos Gubbels. Een aantal liederen wordt begeleid op accordeon en trombone (door Joost Tholhuijsen en Jos Gubbels). De groep zong aanvankelijk een groot aantal Jiddische liederen, en dit is later verbreed naar andere Oost-Europese, Vlaamse en Afrikaanse stukken. Erg geliefd zijn de vierstemmige liederen, die indrukwekkend ingetogen of uitbundig worden gezongen.

Het concert vindt plaats op zondag 22 november in Oncle Jean (Ginnekenweg 338, Breda, telefoon 076-5659999, www.onclejean.nl) om drie uur 's midddags. Kaarten zijn te koop á ¤10,- aan de zaal of vooraf bij de balie van UITpunt Breda in de Centrale Bibliotheek, Molenstraat 6 (telefoon: 076 - 529 95 95, www.uitinbreda.nl).

www.svnnh.nl





Ingezonden persbericht