Utrechts Dichtersgilde in Slot Zuylen


Dichten bij Belle van Zuylen

OUD-ZUILEN, 20091119 -- Op zondag 22 november treedt het Utrechts Dichtersgilde op in Slot Zuylen. De vijf jonge dichters dragen in de sfeervolle vertrekken nieuw werk voor, geïnspireerd door Belle van Zuylen en haar kasteel.

Het Utrechts Dichtersgilde bestaat uit Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, Ruben van Gogh, Chretien Breukers en Alexis De Roode. Onlangs hebben zij alle hoeken en gaten van Slot Zuylen verkend: van de indrukwekkende zolders tot het naargeestige cachot, door de verschillende pronkkamers en langs de portretten tot in de kamertjes van Belle... Geïnspireerd zijn ze aan de slag gegaan en op 22 november 2009 kunt u de resultaten van deze kruisbestuiving horen, voorgedragen door de dichters zelf in de ruimten die hen geïnspireerd hebben!

Na een korte inleiding wordt u in kleine groepen door het Slot geleid. U komt de dichters tegen in 'hun' kamers, waar ze hun Belle-gedicht voordragen, in combinatie met ander werk. Ook zal er een toelichting gegeven worden bij de betekenis en de historie van iedere ruimte. Na afloop is er gelegenheid de speciale bibliofiele uitgave van de gedichten aan te schaffen die Hinderickx en Winderickx voor deze gelegenheid heeft gemaakt. Bij een drankje bent u tot slot zelf in de gelegenheid uw eigen Belle-gedicht voor te dragen. Kortom: een inspirerende zondagmiddag op een prachtige locatie!


Optreden op zondag 22 november 2009 in Slot Zuylen
aanvang 14.00 uur, theeschenkerij open 13.30 uur
entree ¤ 25.00, incl. koffie / thee in de pauze en drankje na afloop
boeken door bedrag over te maken op P203583 t.n.v. Slot Zuylen, Oud-Zuilen o.v.v. Belledag
informatie via www.slotzuylen.nl of 030 2440255
helaas is Slot Zuylen niet toegankelijk voor rolstoelen





Slot Zuylen