Ingezonden persbericht21-11-2009

'Ik ga me helemaal doodvechten in Macau'

Renger van der Zande is van plan om na een teleurstellend begin van het weekend in Macau de straatvechter in hemzelf los te laten op zondag. De Nederlander zal starten vanaf de elfde plaats en het team van Raikkonen/Robertson had pas in de kwalificatierace van zaterdag een auto waarmee hij echt kon pushen. De reden: in Macau is het plotseling veel koeler dan normaal, waardoor de teams eigenlijk vanaf nul moesten beginnen.

"Voorafgaand aan dit weekend hadden we op papier één van de beste line-ups", zei Renger. "Twee van de beste coureurs in de Formule 3, één van de beste teams in Macau en een lokale sponsor met veel budget. Echter, de weersomstandigheden zijn compleet anders dan verwacht. Het is zo'n vijftien garden koeler dan normaal, waardoor we helemaal opnieuw moesten beginnen met de afstelling van de auto. Na de trainingen hebben we besloten om de setup voor de kwalificatierace volledig om te gooien en in die race had ik voor het eerst het gevoel dat ik echt met de auto op de limiet kon rijden."

"Je kon in de trainingen zien dat mijn teamgenoot en ik echt alles uit de auto haalden. We zaten nooit meer dan twee tienden uit elkaar. Het team had moeite om de auto goed af te stellen en door de koele weersomstandigheden konden we de banden maar niet op temperatuur krijgen. Nu de afstelling wel op orde is, heb ik mezelf voorgenomen om me op zondag helemaal dood te vechten. Ik ga echt alles geven en in Macau is het altijd een echte loterij. Ik zal er alles aan doen om vanaf de elfde startplaats naar voren te komen. Ik kan niet wachten!"